13 zomerknutsels voor kleuters

zomerknutsels-voor-kleuters

Of je nu thuis wilt knutselen over de zomer, op school het thema zomer hebt of een activiteit zoekt op de BSO. Ik heb 13 zomerknutsels voor kleuters op een rij gezet.

zomerknutsels-voor-kleuters

Slipper beplakken

Een leuke activiteit om bijvoorbeeld de technieken knippen en plakken te oefenen. Een leuke zomerse knutselopdracht.

zomerknutsels-voor-kleuters
liindasp

De mooiste vis in de zee

Best een grote opdracht voor kleuters. Maar juist zo leuk omdat er verschillende technieken aan bod komen. Eerst stukjes papier scheuren voor de vis. Daarna de achtergrond bestempelen met een wc-rolletje. En is het resultaat niet ontzettend leuk?

zomerknutsels-voor-kleuters
juf.yvonne

Vlieger vouwen

Hoe zomers wil je het hebben. Een vlieger vouwen en versieren hoort toch wel echt tussen de zomerknutsels. Laat de kinderen na het vouwen de vlieger versieren met stukjes papier en een mooie slinger.

Zandkasteel knutselen

Een mooie zandkasteel hoort toch zeker ook in dit rijtje thuis. Eerst vormen knippen uit een wc-rolletje. Daarna kun je ze met lijm insmeren en er zand op strooien. Versier het geheel met schelpen en je zandkasteel is klaar.

Vlot bouwen

Echt spelen met water is voor kleuters toch wel heel fijn. Leuk om met de kleintjes naar het bos te gaan om takjes te zoeken. Plak ze daarna (geen idee of dit met gewoon lijm zou kunnen) op een stukje piepschuim, een stekertje met een mooi zeil er op en ze kunnen getest worden. Leuk om er een lesje ‘drijven en zinken’ aan te plakken.

zomerknutsels-voor-kleuters
gastouder.sandra

Bonte regenboog

Hoe heerlijk is het om een regenboog te kunnen beplakken met gewoon heel veel verschillende materialen. Veertjes, stofjes, pompons, papiertjes, mooie strassteentjes en meer.

zomerknutsels-voor-kleuters
coco.flamingo

IJsjes

Een ijsje beplakken is denk ik vooral een leuke activiteit voor peuters en de jongste kleuters. Voor oudere kinderen kun je natuurlijk variaties bedenken met stukjes die ze zelf moeten knippen, of stukjes crèpe-papier waar je propjes van maakt en die op kunt plakken.

creadinda

Fluffy ijs

Dit is gewoon een heerlijke activiteit voor kinderen. Een ijsje maken met ‘fluffy paint’. Deze verf kun je kant en klaar kopen maar kun je ook zelf maken van scheerschuim. Ook heerlijk om gewoon met de handen te doen trouwens 😉

zomerknutsels-voor-kleuters
kcpetitosamigos

IJsjes beplakken

Met jongste kleuters zou ik dit ijsje met papiertjes en pompons versieren bij oudere kinderen zou ik propjes papier er op plakken. Hoe dan ook is een lekker ijsje nooit weg en een klassieker onder de zomerknutsels.

zomerknutsels-voor-kleuters
knutselkoning_

Kwal rijgen

Een kwal maken is ontzettend zomers. Kunnen kinderen zelf het touw er door rijgen? Misschien wat kraaltjes aan maken? Of een mooie buitenrand aan borduren. Met deze kwal kun je alle kanten op.

zomerknutsels-voor-kleuters
vrolijkekoters

Bootje varen

Soms heb je gewoon geen zin in een compleet knutselwerkje maar wil je gewoon lekker met een bootje varen. Dit exemplaar is binnen een paar minuutjes klaar. Spelen maar!

mmmijsjes_maken

Ballon van scheerschuim

Knutselen met scheerschuim is heerlijk in de zomer. Er lekker mee knutselen is ook hartstikke leuk. In het artikel staat een leuke zomerknutsel om een ballon te maken met scheerschuim en verf.

Schilderen met stoepkrijt

Wist je dat je heel makkelijk met stoepkrijt kan schilderen? Het is makkelijk, goedkoop en kinderen hebben er vaak veel plezier van. Stoepkrijt is sowieso erg leuk om mee te spelen. Kijk ook eens tussen mijn spelletjes met stoepkrijt.

zomerknutsels-voor-kleuters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.