10 leuke leerspellen voor kinderen uit groep 1

leerspellen-van-hubelino

Misschien vind je kind het geweldig om thuis ook te ‘leren’ of vind jij het gewoon fijn om wat spellen in huis te hebben. Hoe dan ook heb ik voor jullie 10 leuke leerspellen voor kinderen uit groep 1 op een rijtje gezet.

10 leuke leerspellen voor kinderen uit groep 1

Hubelino leerspellen

Van Hubelino heb je een reeks leerspellen die kinderen sowieso aanspreken. Met blokjes die mooi zijn vormgegeven zijn er een heel aantal spellen die je kunt doen. Mijn kereltje vindt het ontzettend leuk om mee te spelen. Favorieten zijn Hubelino leren rekenen en Hubelino leren tellen.

Electro

Dit bestond al toen ik klein was. Het magische bord waarbij je 2 dingetjes bij elkaar zoekt met een pen. Is het goed, dan gaat het lampje branden. Geweldig vond ik het! Tegenwoordig in verschillende soorten spellen te verkrijgen.

Op weg naar groep 1

Eigenlijk is dit een spellenpakket met allerlei spellen. En het leuke is dat alle spellen kenmerken hebben van dingen die ze leren in groep 1. Zo is er een spelletje met kleuren, eentje met vormen, tellen en letters.

Smart Games Brain train

Ik ken het spel zelf niet maar weet dat veel mensen enthousiast zijn. Het is een denkspel voor slimme kleuters. Leuk voor extra uitdaging thuis of in de klas. Kinderen leren probleemoplossend en logisch te denken.

Tiptoi

Voor dit spel moet je eerst wel even in de buidel tasten. Het is niet goedkoop. Daarentegen is het wel een ontzettend mooi leerspel. Je het verschillende startersets en uitbreidingsets. Met de pen kun je het spel tot leven brengen. Je kunt van alles leren over in en om het huis, het menselijk lichaam, dinosaurussen en meer.

Smart Games chicken Shuffle

Dit spel is leuk voor kleuters die wat meer aankunnen. Schuif de kippen door elkaar zodat er op elk ei een kip zit. Deze Junior-versie heeft 48 eenvoudigere opdrachten en 3D-kippen en kuikentjes. Deze schuifpuzzel is een origineel, logisch denkspel. 

Hubelino denkspellen

de meeste van deze Hubelino denkspellen zijn voor de meeste kleuters uit groep 1 wat te moeilijk. Toch denk ik dat Hubelino Kleurendomino en Vier-op-een-rij geschikt is voor de kleintjes. Naast het spelen van het spel leren kinderen logisch nadenken.

Smart Games bunny boo

Los de 60 opdrachten op of speel gewoon met de blokken en leer begrippen zoals boven/onder, binnen/buiten, zichtbaar/verborgen. Bunny Boo is een van de eerste spellen die je met een kind kunt spelen.

Knappe koppen

Knappe koppen is een educatief bordspel wat je samen met je kind kan spelen. Er zijn allerlei verschillende variaties op het spel. Eentje waarbij je oefent met tellen, mijn lichaam, en dieren.

Bambino Loco en mini Loco

Dit spel gaat echt way back. Hier speelde ik vroeger zelfs mee. Inmiddels heeft het wel een metamorfose ondergaan. Wij hebben thuis meerdere versies. Je kunt losse boekjes kopen om de sets weer verder uit te breiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.