Deze dingen ga ik anders doen bij baby 2

Als je opeens moeder wordt weet je niks en volg je in veel gevallen het advies van anderen. Helemaal niet erg, daar leer je van. Maar ik ga wel wat dingetjes anders doen.

Mijn bevalling, ik bepaal

Niet dat mijn eerste bevalling niet mijn bevalling was maar het overkwam me allemaal gewoon. Ik zal sneller vragen om pijnbestrijding en als ik wil dat mensen weg gaan dan zeg ik dat wel.

Baby ligt bij mij

Niet dat van iemand de baby niet de hele dag bij mij mocht liggen maar het is gewoon normaal om de baby af en toe in de kinderwagen of de box te doen. Natuurlijk zal dat ook wel gebeuren maar voor een groter deel zal de baby toch ook bij mij liggen. Vooral in de eerste weken vind ik dat heel belangrijk. Huid op huid contact schijnt zó belangrijk te zijn. Ik heb mijn rekbare draagdoek al klaar liggen.

De kraamweek

Ik weet niet wat ik dacht bij de kraamweek van Gijs maar ik was als eerste beneden in de kleren en de make-up. Sloeg natuurlijk nergens op. Ik weet wel dat ik het nu rustiger aan ga doen. Misschien blijf ik de eerste dagen wel gewoon vooral op bed.

Kraambezoek mag even wachten

Naaste familie is welkom hoor maar de rest mag eventjes wachten. Even tot we een beetje tot rust zijn gekomen. We zaten zelf ook aan een kraamfeest te denken, alleen denk ik dat dat in verband met het virus niet door kan gaan. Ook het geboortekaartje hoeft niet meteen de eerste dag gemaakt te worden. Op sites als madeformoments.nl, prettyorange.be of hippe-geboortekaartjes.nl kun je lekker in je kraambed je kaartje nog ontwerpen.

Zeur maar raak

‘Je moet de baby niet zoveel oppakken hoor, daar wordt ie verwend van.’ Dat vond ik zo erg dat ze dat zeiden toen Gijs een kleine baby was. Gelukkig weet ik nu wel beter. Zeur maar lekker raak, ik doe lekker mijn eigen ding.

Baby blijft mij

Of bij mijn man, of Gijs, of een oma of opa. Maar niet meer continu bij allemaal vreemden. Achteraf gezien had ik dat bij Gijs ook heel anders moeten doen. Hij was ’s avonds soms helemaal van streek als teveel mensen hem op schoot hadden gehad. Ik had toch een beetje het idee dat het er bij hoorde. Nu gaan we dat anders doen. Achteraf gezien ook logisch. Wij volwassenen willen toch ook eerst even iemand leren kennen voordat we iemand aanraken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.