Review – denkspellen van Hubelino

Ik had weer het geluk om een stapel denkspellen van Hubelino te reviewen. En als geluk bij een ongeluk komt het wel heel erg goed uit momenteel met de ‘lockdown’.

review-denkspellen-van-hubelino

Volledig toeval dat ik in deze periode zoveel leerspellen mag reviewen. En ook nog eens een mooie set van Hubelino. Achteraf gezien perfect natuurlijk met de lockdown. Want hoe kun je je kind op een leuke manier iets aanbieden? Helemaal kinderen die snel klaar zijn met de lesstof van school of die juist wat meer uitdaging kunnen gebruiken. Ik mocht laatst al een stapel leerspellen van Hubelino reviewen en nu dus 4 denkspellen. Door denkspellen te doen ontwikkel je inzicht, train je je geheugen en het logisch nadenken.

Denkspellen van Hubelino

Hubelino Kleurendomino en Vier-op-een-rij

Ik begin met het spel wat Gijs al goed kan doen. Gijs en ik hebben kleurendomino gespeeld. Eigenlijk een beetje hetzelfde als gewone domino maar dan met kleuren. Een leuk spel wat je met 2 tot 4 mensen kunt spelen. Leuke manier om met kinderen de kleuren te oefenen.

review-denkspellen-van-hubelino

Hubelino Hide N’Sheep

Dit spel is nog iets te lastig voor Gijs maar wel ontzettend leuk! Het is eigenlijk een soort zeeslag maar dan met schaapjes. Je speelt het met 2 personen en probeert uit te zoeken waar de schaapjes van de ander verstopt zijn. Zelf denk ik dat het spel geschikt is vanaf groep 3.

review-denkspellen-van-hubelino

Hubelino Tangram

Tangram is een spel uit Azië. Met geometrische vormen kun je allerlei figuren maken. Figuren uit je eigen fantasie of volgens een voorbeeld. Bij het spel zit een boekje met allerlei voorbeelden om na te maken. Voorbeelden voor zowel beginners als gevorderden. Door goed te kijken en geconcentreerd te werken kun je de figuren namaken.

review-denkspellen-van-hubelino

Hubelino Sudoku

Nog zo’n leuk denkspel is het spel sudoku. Normaal gesproken wordt het gespeeld met cijfers, in dit geval met kleuren. Ook weer met een boekje met allerlei voorbeelden en ideeën van allerlei moeilijkheidsgraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.