Review: De Drentse Koe in Ruinerwold

Met onze eigen twee boertjes gingen we naar De Drentse Koe in Ruinerwold, provincie Drenthe. Tijd dus voor een uitgebreid review.

de-drentse-koe-in-ruinerwold

De Drentse Koe in Ruinerwold

Met de hele familie, inclusief mijn 2 kinderen van 6 jaar en anderhalf jaar gingen we op een zomerse dag richting de Drentse koe. Dit is een speel- en ijsboerderij en ik heb al tientallen keer gehoord dat dit ontzettend leuk zou moeten zijn. Na zo’n 40 minuten in de auto vanuit Klazienaveen konden we parkeren op een gratis parkeerplek.

Bij binnenkomst hoefden we niet te betalen maar kregen we een soort pinpasje mee waar we alles op konden laten zetten en we hoefde dan pas aan het eind van de dag de portemonnee te trekken. Het zal zijn voordelen hebben maar ik vind het tricky. Je ziet niet hoeveel je uit hebt gegeven en het werkt een beetje als creditcard, eerst uitgeven dan betalen.

review-de-drentse-koe-in-ruinerwold

Het buitenterrein

Buiten is groot, heel groot. Het was veel groter dan ik had verwacht in ieder geval. Het is geen plek om je kleintje alleen rond te laten lopen. Je hebt niet overal tegelijk zicht op. Je hebt een deel ‘speelboerderij’ met weggetjes met voertuigen waar kinderen kunnen rondrijden. Daarnaast zijn er trampolines, meerdere klimtoestellen, midgetgolfbaan, grote zandspeelplaats, springkussens.

Het overdekte terrein

Er zijn 2 overdekte stukken. Het ene deel is ingericht als waterspeelplek. Dat zag er ontzettend leuk uit maar omdat mijn kinderen daar niks van wilden weten zijn we maar verder gegaan naar de speelschuur. Ook in de speelschuur is genoeg te beleven. Op de begane grond kun je met trekkertjes rijden, op een springkussen springen en verderop op speelgoedpaarden rijden. Ga je naar boven, dan kun je daar met blokken spelen en met een speelgoedboerderij.

review-de-drentse-koe-in-ruinerwold

Horeca

Vooraan is 1 horecapunt. Wil je iets drinken, eten of een ijsje dan moet je daar zijn. Zit je op het terras aan de andere kant dan is dat dus best een stuk lopen. Voordeel is dat je via een QR-code op je kaartje de website kunt scannen en online kunt bestellen. Dit betaal je dan via Ideal. Je krijgt een berichtje als het klaar staat. De kaart heeft vooral broodjes, snacks, patat en poffertjes.

review-de-drentse-koe-in-ruinerwold

Meer Drentse Koe

Loop je helemaal naar de achterkant van de Drentse Koe dan heb je daar nog een skelterbaan met fietscrossbaan, een dierenweide met achterin óók nog een maisdoolhof. Voor iemand die de kinderboerderij al als volwaardig uitje ziet was dit nogal overweldigend allemaal. Maar het kan dat dat meer aan mij ligt.

review-de-drentse-koe-in-ruinerwold

Tip: Neem op de terugweg een echt ‘Drentse Koe ijsje’ mee!

Conclusie

Pluspunten:

  • Veelzijdig, voor elke leeftijd wel vermaak
  • Eten bestellen via de app gaat erg makkelijk
  • Genoeg terrasjes om te gaan zitten
  • Het park is goed onderhouden
  • Entreeprijs is niet hoog. Kinderen vanaf 4 jaar betalen een tientje. Vanaf 16 jaar betaal je €6,-.

Minpunten:

  • Onoverzichtelijk, het park is niet echt opgedeeld in delen maar meer een groot stuk met daarin alle toestellen.
  • De horeca is ver weg van de terrasjes.

Ontzettend leuk voor kinderen vanaf een jaar of 3 tot 10 gok ik zo. Je moet het niet zien als een soort kinderboerderij met speelmogelijkheid maar meer als een soort boerderijpretparkje. Er is genoeg te doen en te beleven voor een hele dag aan plezier.

review-de-drentse-koe

Leestips:
De leukste musea in Drenthe met kinderen
Dierentuinen en dierenparken in Drenthe
Uitjes in Drenthe met tieners en pubers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.