5 tips voor een stijlvol en vrouwelijk motoroutfit

Ben jij fervent motorrijder, wil je gaan motorrijden of kruip je gewoon graag vaak bij een andere motorrijder achterop? Dan heb je natuurlijk ook een deugdelijk motoroutfit nodig om jezelf te beschermen. Helaas is een motoroutfit vaak vooral functioneel en zelden stijlvol en vrouwelijk. Toch is het wel degelijk mogelijk om een stijlvol en vrouwelijk motoroutfit samen te stellen. We geven vijf tips.

De helm

Bij helmen denk je niet direct aan stijlvol. Stoer wel, maar niet charmant. Dat geldt in het bijzonder voor de zogenaamde integraalhelm, maar dat is dan wel weer het type helm dat de beste bescherming biedt. Gelukkig zijn er echt wel motorhelmen voor dames te verkrijgen die best wel stijlvol zijn. Vooral de producent Shoei is erin geslaagd om menig stijvolle motorhelm te ontwerpen. Bekijk in het bijzonder hun Glamster serie, want daar vind je mooie, subtiele helmen met een mooie ronde vormgeving en zonder moderne poespas.

Motorjeans

Voor lichaamsbedekkende motorkleding kun je kiezen om voor een heel motorpak te gaan of voor afzonderlijke kledingstukken. Motorpakken zijn nooit stijlvol en zeker niet geschikt om ook elders te dragen. Kies je voor afzonderlijke kledingstukken, dan kun je veel beter een stijlvol en multifunctioneel outfit samenstellen. Laten we beginnen met de broek. Kijk eens naar de John Doe Betty Highwaist motorjeans. Dit is een mooie broek die toch voorzien is van extra bescherming. Ook de Mottowear Stella motorjeans zijn de moeite van het bekijken waard. Let goed op de pasvorm en de lengte, want de broek moet goed aansluiten op je lichaam zodat de beschermde delen bij een val niet op de verkeerde plek zitten.

Motorjas

Nu heb je natuurlijk ook nog een stijlvolle motorjas nodig. Het merk REV’IT! maakt mooie motorjassen voor dames. Niet alleen zijn deze stijlvol, maar hun motorjassen zijn nog betaalbaar ook. In het bijzonder aan te raden is de klassieke en stijlvolle Bellecour motorjas. Dit is een stoere en modieuze jas die te verkrijgen is in bruin en zwart koeienleer. De Bellecour motorjas is zeker een kledingstuk waar je graag in gezien wilt worden!

Motorlaarzen

De gemiddelde motorlaars is geen kledingstuk waar je graag mee gezien wilt worden. Maar daar bestaan ook uitzonderingen op. Er bestaan namelijk motorlaarzen die vergelijkbaar zijn in uiterlijk met de Chelsea boot. Kijk eens naar de stijlvolle Stylmartin Oxford Black motorlaarzen. Deze bieden misschien wel hét ultieme voorbeeld van een geslaagde combinatie van fashion en functionaliteit.

Handschoenen

We zijn er nog niet helemaal, want je hebt natuurlijk ook nog motorhandschoenen nodig. Motorhandschoen zien er vaak stoer en functioneel uit, maar zelden stijlvol en vrouwelijk. Tenzij je de REV’IT! Spectrum Ladies motorhandschoenen met donkergrijs luipaardprint draagt! Deze handschoen slagen erin om er totaal anders uit te zien dan de gemiddelde motorhandschoen, terwijl ze toch de broodnodige bescherming en functionaliteit voor op de motor bieden. Een prettige bijkomstigheid is dat ze ook nog eens voorzien zijn van vingertoppen waarmee je het touchscreen van je smartphone kunt bedienen.

Je moet er even flink voor shoppen en in investeren, maar dan kun je er ook op de motor stijlvol en vrouwelijk uitzien. Niet alleen dat, je investeert ook nog eens in kledingstukken die je best ook aan kunt houden nadat je afgestapt bent. Dat is een stuk handiger dan de hele tijd een motoroutfit aan- en uit te moeten trekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.