Week 20 – 30 van mijn zwangerschap

Alweer 10 weken voorbij. Het einde komt heel voorzichtig in zicht. Voor jullie weer een update.

Werken wordt zwaar

Vanaf week 20 begint werken echt ontzettend zwaar te worden. Mijn bekken beginnen een potje zeer te doen en weet gewoon niet zo goed hoe ik de laatste weken tot de zomervakantie doorkom. Ik besluit maar wekelijks naar de fysio te gaan. Gelukkig ben ik verzekerd en ondanks dat ze alleen wekelijks wat los masseert helpt het me om de weken te overbruggen. Maar ik ben echt aan het aftellen hoor. Als ik thuis kom van school kan ik alleen maar op de bank liggen. Gelukkig hebben we een schoonmaakster en heb ik een hele lieve man die de was doet. Ik weet niet hoe ik het anders gered zou hebben.

Actieve baby

Hoe lamlendig ik mij ook voel, om de baby maak ik mij geen zorgen. Die trapt me toch een potje. Gelukkig is hij nog klein genoeg en heeft hij de ruimte maar hoe gaat dat als ik aan het eind loop. Deze baby is voor mijn gevoel ook veel meer wakker dan Gijs. Ik ben heel benieuwd hoe dit kindje is. Nu lijkt het me een kleine druktemaker 😉

Vakantie & IJzertekort

Eindelijk zomervakantie! Daar was ik zo aan toe. En het is heerlijk! Ik ben moe maar door veel te rusten is de bekkenpijn zo goed als weg. Wel lig ik elke middag op de bank en val ik de helft van de tijd in slaap. Ik weet dat ik dat bij Gijs ook had dus ik maak me niet zo’n zorgen. Bij het bloedprikken na een afspraak bij de verloskundige bleek dat ik ijzertekort heb. Opeens verklaart dat een hoop. Hoe heb ik dat kunnen missen. En kun je nagaan, ik slik al elke dag (in overleg met de vk) extra ijzer. Ik moet sowieso 6 weken ijzertabletten slikken. Na een paar dagen voel ik me al een stuk beter en na een week is het niet meer nodig dat ik overdag slaap. Hoe fijn is dat!

Roze wolk

Ondanks al mijn geklaag zit ik écht op een roze (of blauwe) wolk. Ik zit helemaal in een soort babybubbel. Het liefst ben ik de hele dag bezig met de baby. Het kamertje is zo mooi, de baby is zo lief en we hebben er gewoon zo’n zin in. Toch heb ik nog een hele waslijst aan babyklusjes die ik moet doen. Over 4 weken ga ik met verlof en dan ga ik me helemaal richten op de komst van de kleine man.

Lees de update 0 – 10 weken
Lees de update 10 – 20 weken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.