Mijn 5 favoriete binnenzwembaden van Drenthe

zwembaden-in-Drenthe

Ook in Drenthe regent het wel eens. En als je dan toch iets wil gaan doen met de kinderen dan is zwemmen een goede optie. Ik vertel je over mijn 5 favoriete binnenzwembaden van Drenthe.

 

binnenzwembaden-in-Drenthe

 

Mijn 5 leukste binnenzwembaden van Drenthe

 

 

5. Parc Sandur

Op nummer 5 staat voor mij het zwembad van Parc Sandur. Op zich is dit helemaal geen verkeerd zwembad hoor. Het is alleen aan de kleine kant. Je hebt er een waterglijbaan, een apart gedeelte voor de kleintjes. Dit zwembad is een onderdeel van Center Parcs.

 

Openingstijden

Maandag-donderdag: 09:00-16:00 uur en 19:00-22:00 uur

Vrijdag-zondag: 09:00-21:00 uur

Entree

Kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis. Vanaf 3 jaar betaal je €4.50 per persoon.

 


 

4. Neptunusbad Klazienaveen

Op nummer 4 staat voor mij het neptunusbad in Klazienaveen. Dit zwembad staat in mijn ‘hometown’. Ook dit is geen mega zwembad maar toch leuk! Er zijn 2 baden + een klein badje voor de kleintjes. Wel is het een gezellig bad en ga ik er graag naar toe.

 

Openingstijden

De openingstijden van dit bad zijn beperkt. Op de site zie je precies wanneer het zwembad geopend is.

Entree

Volwassenen betalen €4,35. Jeugd (staat geen leeftijd bij) en ouderen betalen € 3.10.

 


 

3. Aquarena

Dit zwembad is net wat groter en heeft wat meer dan de bovenste zwembaden. Het Aquarena in Emmen heeft een golfslagbad, een groot apart baby en peutergedeelte, een glijbaan, duikplank, bubbelbaden en meerdere zwembaden. Hier kun je je prima ook met grote kinderen vermaken.

 

Openingstijden

Op alle doordeweekse dagen is het bad van 11.00 -20.30 en op vrijdag tot 21.00 uur. In het weekend is het bad geopend van 10.00 tot 16.45 uur.

 

Entree

Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis. Kinderen tot en met 17 jaar betalen €3,75 en volwassenen betalen € 4,95.

 


 

2. De Bonte wever in Assen

Nu komen we toch echt wel bij een heel erg mooi zwembad. De Bonte wever in Assen is 1 van mijn favorieten. Dit zwembad heeft ook een golfslagbad, peuterbad, sauna’s, stoombad en een wildwaterkreek. Ja, dit is echt een persoonlijke favoriet!

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 22.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen: 09.30 – 21.00 uur

 

Entree

Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis. De verdere entreeprijzen variëren. Er zijn dagtarieven, avondtarieven en weekendtarieven. Ik stel voor dat je hier zelf maar even kijkt.

 


1. Aqua Mundo Dalen

 

Jaaa, op nummer 1 van favoriete binnenzwembaden van Drenthe staat voor mij het zwembad bij de Huttenheugte. Dit blijft toch echt mijn favoriet hoor! Goede herinneringen gemaakt in de wildwaterbaan haha! Maar er is een golfslagbad, een kinder-doe-bad, bubbelbaden en nog meer.

Openingstijden

Op de meeste dagen is het bad geopend van 10.00 – 21.00 uur.

 

Entree

Dit zwembad is wel wat duurder dan de vorige baden. Omdat dit bad ook weer verschillende tarieven op verschillende tijden hanteert vraag ik je om hier zelf even te kijken.

 

Leestip: 10 leuke indoorspeeltuinen in Drenthe

 

Zo, dit waren mijn favoriete binnenzwembaden van Drenthe. Welke is jouw favoriet?

 

5 Comments

  1. Wij gaan vaak naar het zwembad in Zuidlaren of Veendam. Soms ook naar Kardinge in Groningen. Toevallig zijn we in de kerstvakantie naar de Bonte Wever geweest. Maar wat schrokken we van de entreeprijs! Het was ook erg druk. Dat heeft onze mening toch wel wat negatief beïnvloed. Maar het is zeker een mooi zwembad hoor!

  2. Het zwembad van De Huttenheugte is inderdaad hartstikke leuk! Ik ben er vaak op vakantie geweest en heb er goede herinneringen aan.
    Liefs

  3. Nou daar heb je gelijk in! Het is zeker niet goedkoop. Jij woont in het noorden van Drenthe? Wat is het leukste zwembad daar?

  4. Het allerfijnste binnenzwembad vind ik het Molenduinbad in Norg.
    Geen choor! Overzichtelijk, schoon, en fijne sfeer. Mooi gebouw ook met de houten spanten die je van binnenuit ziet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.