Gratis kinderboerderijen in Drenthe

Met het gezin naar diertjes gaan is altijd een goed idee. Daarom alle gratis kinderboerderijen in Drenthe op een rijtje.

gratis-kinderboerderijen-in-drenthe
Pin mij!

Stadsboerderij ‘Nije Hoff in Emmen

Stadsboerderij ’t Nije Hoff Emmen is de nieuwste van het stel. De moderne boerderij ligt aan de rand van de stad tussen de weilanden.
Er is een groot speelterrein met een zandbak, traptractors, skelters en andere voertuigen. Ook kun je in de stallen kijken bij de koeien, schapen en ezels. Sinds kort zijn er ook alpaca’s. Iets eten en drinken kan buiten op het terras of binnen in het restaurantje.

Adres: Nieuw Amsterdamsestraat 140, 7814 VA Emmen

Griendtsveenparkje Erica/Schoonebeek

Het Griendtsveenpark Erica/Schoonebeek is een verborgen pareltje en erg bekend in de omgeving. Met een groot hart voor de natuur is dit prachtig parkje opgezet met allerlei dieren. Zo zijn er schapen, kippen, herten, konijnen, ezels, ganzen, pauwen, kalkoenen en nog vele andere dieren. Er zijn meerdere speeltuintjes voor jong en oud, Je kunt zakjes voor kopen zodat je de dieren kunt voeren en het ruim opgezette park doet je eerder denken aan een klein dierentuintje. In de kiosk kun je voor een klein prijsje iets lekkers kopen.

Adres: Berkenlaan 14, 7761PM Schoonebeek

griendtsveenpark

Akka’s stadsboerderij in Emmen

Akka’s stadsboerderij is onderdeel van Akka’s ganzenboerderij en bevindt zich in het Rensenpark in Emmen. Vroeger was deze stadsboerderij onderdeel van de dierentuin maar inmiddels wordt het gerund door vrijwilligers van de ganzenboerderij. De boerderij vangt hier onder andere kansloze en geredde dieren op. Alle dieren mogen hier oud worden. Je zult dieren tegenkomen als cavia’s, geiten, ezels en konijnen. In het Rensenpark zelf is horeca en zijn er meerdere speeltuinen te vinden.

Adres: Hoofdstraat 18, 7811 EP Emmen

akka's-stadsboerderij-emmen

Kinderboerderij Beatrixhoeve Zwartemeer

De kinderboerderij in Zwartemeer is klein en knus maar zeker geschikt voor een leuke middag. Met een grote speeltuin, diertjes die geaaid mogen worden en een ijsje uit de kiosk is een fijne middag gegarandeerd. Je vindt er onder andere konijnen, geitjes, herten en emoes.

Adres: De Blokken 14, 7894 CL Zwartemeer

kinderboerderij-zwartemeer

Kinderboerderij de Naoberhoeve Erica

De Naoberhoeve is een fijne plek waar je kennis kan maken met verschillende boerderijdieren, zoals geiten, pony’s, schapen, herten, kippen, konijnen en cavia’s. In overleg met de beheerder mag je bij de dieren binnen de verblijven komen en ze aaien en knuffelen. Wil je liever spelen? Dat kan in de speeltuin of op één van de traptractors. Tegen een klein prijsje kun je iets te drinken in de kiosk krijgen.

Adres: Omhaal 39 7887 CD Erica

naoberhoeve-erica

Kinderboerderij De Beekdalhoeve in Assen

De Beekdalhoeve is de kinderboerderij in de wijk Marsdijk in Assen is van alles te doen, te beleven en te zien. Er zijn diverse dieren, zoals oud-Hollandse kippenrassen, geiten, schapen, konijnen, kippen, eenden, varkens, shetlanders, ganzen, cavia’s, parkieten en een koe of kalf.
Je mag de dieren ook aaien en knuffelen. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd en ook voor scholen zijn er lespakketten en activiteiten beschikbaar.

Adres: Andrej Sacharovweg 2, 9403 WE Assen

beekdalhoeve-assen

Kinderboerderij De beestenbult in Hoogeveen

Kinderboerderij de Beestenbult is een veelzijdige en kleinschalige werkplek voor mensen met een beperking.  De kinderboerderij is dagelijks geopend voor publiek. Er is een grote en uitgebreide speeltuin. Daarnaast is er nog een grote weide met allerlei dieren als geiten, schapen, alpaca’s, loopeenden, kalkoenen en een varken. Ook is er een kleine horecagelegenheid met de mogelijkheid om wat te drinken en eten.
Adres: Korenstraat 47, 7908 NL Hoogeveen

kinderboerderij-de-beestenbult-assen

Kinderboerderij bij Center Parcs Parc Sandur in Emmen

Op het Center Parcs park in Emmen is ook een kinderboerderij te vinden. Het is een klein boerderijtje met geiten, konijnen en schapen. In combinatie met een bezoek aan het zwembad of een restaurantje wordt het vast een leuke middag.

Adres: Sandurdreef 5,  7828 AA Emmen

kinderboerderij-center-parcs

Kinderboerderij Nooitgedacht bij dagbesteding de Trans

kinderboerderij Nooitgedacht is een kinderboerderij van Stichting de Trans. De Trans is een zorginstelling actief in de verstandelijk gehandicaptenzorg. De boerderij wordt onderhouden door bewoners van de Trans en vrijwilligers en is ook toegankelijk voor kinderen met hun ouders en grootouders. De kinderboerderij heeft konijnen, varkens, een ezel en geiten. Naast de kinderboerderij ligt een speeltuin.

Adres: Broeder Quirinuslaan 2, 9449 PP Nooitgedacht

kinderboerderij-nooitgedacht

Kinderboerderij in Roden

De kinderboerderij bestaat uit verblijven voor geiten, pony’s, schapen, lama’s, kangoeroes, konijnen, cavia’s en wat al zo meer op een kinderboerderij voorkomt. Al deze dieren zijn aan te raken en te knuffelen. Ook is er een speeltuin met diverse schommels, diverse wiptoestellen, glijbanen, evenwichtsbalk en klimrekken. Naast de kinderboerderij zit de theeschenkerij. Hier kunt je wat drinken en lekkers krijgen.

Adres: Norgerweg 2, 9301 JM  Roden

Kinderboerderij Asserbos

Kinderboerderij De Hofstede ligt aan de rand van het Asserbos. Op de kinderboerderij zijn diverse dierenweides, een vogeleiland, een speeltuintje en een mooi aangelegd park rondom de nieuwe vijver. Er is volop gelegenheid om dichtbij de dieren te komen. In de knuffelweide kun je verschillende huisdieren aaien, zoals geiten, varkens en een ezel. In de knuffelhoek van de boerderij vind je de cavia’s en konijnen.

Adres: Bosrand 1, 9401 SL Assen

kinderboerderij-asserbos

Stichting Hertenkamp Vledder

Het hertenkamp in Vledder is al zo’n 40 jaar een begrip in het dorp. Het kamp heeft naast herten ook geiten, een ezel, een loopvogel en nandoes.

Adres: Palmbosweg 1, 8381 AS Vledder

hertenkamp-vledder

Dierenparkje Annen


Stichting Dierenparkje Annen beheert het dierenparkje aan de Paalslagen in Annen, achter verzorgingshuis ’t Holthuys. Het parkje is kleinschalig maar geliefd in de buurt. Er zijn konijnen, kippen en schapen.

Adres: Wepel 17, 9468 HH Annen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.