Dit heb je nodig voor een zomers feestje

Ben je van plan om een zomers feestje te gaan organiseren? Goed idee! Juist in de zomer liggen alle ingrediënten voor een geslaagd feest min of meer voor het oprapen, je hoeft ze alleen nog maar even slim met elkaar te combineren.

Goed weer

Op het eerste ingrediënt voor een geslaagd zomers feestje heb je zelf niet zo heel veel invloed: goed weer. Het weer laat zich nu eenmaal niet beïnvloeden, dus daar kun je weinig aan doen. Wel kun je proberen je feestje zo kort mogelijk van tevoren, als je de voorspellingen voor het weer al op een rijtje hebt, in te plannen. Misschien onhandig bij een echt groot feest, maar kleinere feestjes kunnen best spontaan, of een klein aantal dagen van tevoren opeens ontstaan.

Wil je toch ruimer van tevoren plannen, en heb je geen zin om een zomerse regenbui je feestje te laten verpesten? Regel dan een goede partytent; dan sta je in ieder geval droog, en ben je toch een beetje buiten. Hang er vrolijke lampjes en andere versieringen in en gaan!

Fijn gezelschap

Een feestje wordt natuurlijk alleen een succes als er fijn gezelschap bij is. Kies de gasten dan ook zorgvuldig uit, en zorg voor een leuke groep. Zorg dat deze goed past op de ruimte die je voor je feest hebt. Honderd man uitnodigen in de gemiddelde achtertuin, dat maakt het meestal niet gezelliger, bijvoorbeeld.

Lekkere drankjes

Natuurlijk horen bij een zomers feestje ook zomerse drankjes. Zorg dat er wat te kiezen valt voor je gasten, en haal voldoende in huis. Bij zomerse feestje doen gekoelde wijnen, zoals rose wijn, het prima. Ook witte wijn kun je ruimschoots in huis halen. Bier komt vaak ook wel op, en afhankelijk van de voorkeuren ook wat sterke drank. Denk er echter ook aan om frisdrank in te slaan, niet iedereen zal tenslotte alcohol willen drinken.

Zomerse hapjes

Tenslotte is het leuk om ook genoeg zomerse hapjes in huis te halen. Daarmee kun je alle kanten op. Lekkere ijsjes, bijvoorbeeld, die worden vaak enorm gewaardeerd. Ook de bekende snacks doen het prima, en vallen altijd in de smaak. Denk echter ook aan leuke kleine hapjes, tapas, in vrolijke kleuren; ziet er gezellig uit en heeft net wat meer smaak. De barbecue aansteken kan natuurlijk ook, en maakt een feestje extra zomers. Zet om het af te maken nog wat schalen met kleurrijke fruitsalades neer, en je zomerse feestje kan van start gaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.