Snel internet door het hele huis

Niks is zo vervelend dan langzaam internet. Daar wil je snel iets aan doen. Deze tips helpen gegarandeerd aan snel internet door het hele huis.

Slechte wifi

Iedereen kent het wel: je loopt naar de badkamer en wil online muziek streamen. Het internet is niet goed genoeg waardoor de muziek blijft steken. Of op bed wil je nog door je socials scrollen terwijl de foto’s niet willen laden. Als er iets irritant is dan is dat het wel. Daarom dat veel mensen toch vroeg of laat gaan zoeken naar oplossingen om overal snel internet thuis te hebben. Voordat je gaat investeren zijn er een aantal dingen die je zelf zou kunnen proberen.

Tips voor snel internet door het hele huis

Analyseer je Wifi

Werkt je wifi überhaupt goed genoeg? Download een app die je dit kan vertellen of zoek één van de vele sites die dit online aanbieden. Met zo’n programma kun je ook zien of je wifi wel op het juiste kanaal zit, of dat je beter naar een rustiger kanaal kunt switchen. Al doen de meeste routers dit al automatisch.

Router opnieuw installeren

Reset je router af en toe om het toestel zo een pauze te geven en je internetverbinding te vernieuwen. Dat is heel makkelijk: schakel je router uit, wacht 30 seconden, en schakel hem terug in. 

Verplaats je router

Hoe dichter je bij de router zit hoe beter de wifi. Staat je apparaat wel op de juiste plek? Als het vooral belangrijk is om in de woonkamer wifi te hebben is de hal misschien best ver weg. Soms zijn er andere punten in het huis die beter geschikt zijn.

Verwijder blokkades

Als je router in de meterkast staat dan moet het signaal sowieso al door 1 muur of deur. Je begrijpt dat door hoe meer blokkades als kasten, deuren en obstakels er in de weg zitten hoe zwakker de wifi uiteindelijk is zodra het bij jou aankomt. Is het mogelijk blokkades te verwijderen of te verplaatsen? Soms kan het al helpen om de router om het hoekje te zetten. Probeer ook eens de antennes iets anders te zetten of de router iets hoger te zetten. Het kan net dat beetje helpen om toch goed te kunnen blijven streamen.

Check je abonnement

Onbewust kun je door de jaren heen meer MB’s gebruiken dan je doorhebt. Doordat je thuiswerkt, er meer gezinsleden zijn met schermpjes of omdat je het online gamen hebt gevonden. Hoe dan ook kan het gewoon zijn dat je abonnement een upgrade moet hebben.

Leestip: Hoe gaan we om met schermtijd?

Investeer in een versterker

Mocht er dan weinig verbetering zijn dan kun je 2 dingen doen: of accepteren dat je niet overal goed internet in huis hebt of toch investeren in een versterker, booster of extra router. Vaak bied je internet provider tegen een fijne prijs zulke producten aan. Ze willen tenslotte dat je bij hen blijft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.