De Difrax flessen en fopspenen

Niet alleen goed maar ook gewoon ontzettend schattig. Wij zijn fan van het merk Difrax!

Made in Holland

Wie kent het merk Difrax nou niet. Het flessen- en spenenmerk van Hollandse bodem. Bijna in elk nieuw gezin is wel iets van het merk te vinden. Als het niet de flessen zijn met hun kenmerkende S-vorm dan zijn het wel de typische spenen in allerlei leuke designs. Ik had voor Gijs, mijn eerste al een heel leuk speentje van Difrax in huis gehaald. Zul je net zien. Wil hij er niks van weten. Gelukkig wil Luuk ze maar al te graag. Hij is soms wat onrustig en een fopspeentje helpt hem om in slaap te komen. De rest van de tijd laten we het speentje mooi liggen of wordt hij als hamer gebruikt haha. Persoonlijk spreken de designs mij ontzettend aan. Natuurlijk moeten de flessen en spenen van goede kwaliteit zijn. Maar ze mogen er ook wel leuk uit zien toch?

Over de fopspenen van Difrax

De kenmerkende vlindervorm van de fopspenen valt gelijk op. Van een flinke afstand weet je al precies of het kindje een Difrax speentje heeft. Het schildje laat het neusje vrij zodat het kindje vrij kan ademen en zorgt ervoor dat de huid niet gaat irriteren. Over het gebruik van fopspenen valt veel te zeggen. Ik vind vooral dat je als ouders hier zelf over moet beslissen. Kijk naar je kind. Sommige kinderen willen niet eens een speentje, prima! Sommige kinderen hebben net even voor het slapen gaan een speentje nodig om rustig te worden. Ook goed toch? De speen is ontwikkeld met logopedisten en tandartsen en is verkrijgbaar in in Natural en Dental. De eerste lijkt het meest op een tepel en wordt daardoor sneller geaccepteerd. De tweede heeft een bol en een plat gedeelte. Het platte gedeelte ligt op de tong, dit stimuleert de ontwikkeling van het gehemelte en de tong- en kaakspieren. Naast dat groeit het speentje mee met het kind. Koop daarom altijd de juiste maat.  

Over de flessen van Difrax

Dat vind ik van de flessen ook zo leuk. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren. Voor Luuk schafte ik een grote, brede fles aan met meerdere spenen. Zo kan ik hem gebruiken voor melk, water maar ook voor de pap. Ik kocht er losse handvaten bij zodat hij over een tijdje het flesje zelf kan vasthouden. Dat lijkt me ideaal zeg! Een beetje mix & match zeg maar haha. Die unieke S-vorm is er natuurlijk niet voor niks. Samen met het ventiel onderin zorgt het ervoor dat er zo min mogelijk lucht bij de voeding komt. Wel zo fijn aangezien krampjes vreselijk zijn voor die kleintjes. De vorm zorgt ook voor optimaal behoud van voedingswaarden en vitamines. De fles zelf is makkelijk schoon te maken. Je kunt hem van de bovenkant en onderkant helemaal opendraaien en uit elkaar halen. Voor Luuk lijkt het drinken lekker te gaan. Het blijkt dat de flessenspeen met soft coating extra grip geeft. Nu ik dit schrijf heb ik weer door hoe snel het gaat. Over een tijdje hoef ik hem helemaal geen fles meer te geven. Ik ben even aan het huilen in een hoekje.

Gebruik de code ‘elkeblogt20’ voor 20% korting op alles op de site van Difrax. De minimumbestelwaarde is €20,-. Have fun <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.