Bij Drenthe de grens over naar Duitsland – 7 tips

Vanuit Drenthe ga je zo de grens over naar Duitsland. Daar vlak over de grens zijn leuke steden, dierentuinen en restaurants. De leukste tips staan op een rij!

uitjes-vanuit-drenthe-de-grens-over-duitsland
Pin mij!

Dagje weg met kinderen

Tierpark Nordhorn

Absolute aanrader voor een dagje weg in Duitsland bij Drenthe over de grens is wel Tierpark Nordhorn. Het is iets kleiner dan je geweld zult zijn van bijvoorbeeld Wildlands maar daarom niet minder leuk. Heb je kleinere kinderen dan is het misschien wel leuker. Kinderen mogen diertjes voeren, aaien en bij de hokken in komen. Er is een indoor speeltuin, een grote buitenspeeltuin en meerdere eetgelegenheden.

Reisafstand vanaf de grens: 33 minuten

Schloss Dankern

Schloss Dankern in Haren heeft alles. Bij de meeste mensen in Drenthe zal het vooral bekend staan om zijn zwemmeer waar velen van ons zomers lang hebben doorgebracht. Naast een zwemmeer waar je ook kunt waterskiën is er een binnenzwembad, een buitenzwembad, een klimpark, en een attractiepark. Je kunt er zelfs een complete vakantie boeken.
Voordeel is wel dat je ook voor alleen het zwembad bijvoorbeeld een entreekaart kunt kopen en je dus niet persé het complete pakket hoeft af te nemen.

Reisafstand vanaf de grens: 16 minuten

uitjes-vanuit-drenthe-over-de-grens-duitsland

Bad Bentheim

Iets verder rijden op zo’n 45 minuten ligt het charmante stadje Bad Bentheim. In deze stad die vol zit met geschiedenis is veel te beleven. Bezoek de bekende Burcht van de stad, ga naar het bekende kuuroord ‘Kurpark Bentheim’ of duik de cultuur in en ga naar het Bentheimer Zandsteenmuseum.

uitjes-vanuit-drenthe-over-de-grens-duitsland

De grens over winkelen

Marktkauf Meppen

Als je in het buitenland bent dan is het altijd een uitje op zich om naar een supermarkt te gaan. De Marktkauf in Meppen die ook wel ‘Kaufhalle’ wordt genoemd is zo’n uitje. Deze grote winkel heeft alles! Met wel honderden soorten chocola, lekkernijen en een M&M-automaat. Maar er is ook een groter assortiment lactosevrije producten en glutenvrije producten dan in Nederland.

Tip: Ga rond de feestdagen. Het assortiment is dan ontzettend groot.

Naast deze supermarkt vind je naast de winkel ook een bouwmarkt, plantenwinkel, een bakkerij en meubelwinkel.

Reisafstand vanaf de grens: 20 minuten

Stad – Meppen

De binnenstad van Meppen is erg leuk om te winkelen. De stad heeft een rijke geschiedenis en dat is te zien. Meppen ontstond 1200 jaar geleden op de plek waar het riviertje de Hase in de Ems stroomt. De oude gebouwen in het centrum zijn erg sfeervol. Meppen heeft een aantal bekende winkels als C&A, DM drogist en MediaMarkt. Maar heeft ook een flink aantal lokale parels.

Reisafstand vanaf de grens: 20 minuten

Uit eten

Kiek in de Pann

Zowel in Twist als in Meppen is er een afdeling van het restaurant ‘Kiek in de Pann‘. Onder Nederlanders zijn deze restaurants erg in trek. Er is een kaart met Duitse specialiteiten als ‘brattwurst’ en ‘schnitzel’. De kaart is laag in prijs en daarom leuk om een keer spontaan naar toe te gaan.


Reisafstand vanaf de grens:
Locatie Twist = 15 minuten
Locatie Meppen = 19 minuten

Gasthoff Robben

Voor een iets chiquer diner ga je naar Gasthoff Robben in Twist/Hebelemeer. Met veel keus op de kaart is er voor iedereen wel iets te vinden. Het is zelfs mogelijk om er een zaal af te huren en er te overnachten. Meer zin in een Hollandse pannenkoek? Hier vind je de leukste pannenkoekrestaurants van Drenthe op een rij.

Reisafstand vanaf de grens: 10 minuten

1 Comment

  1. Leuke tips! Wij wonen een stukje verder van de grens, maar gaan ook graag naar Duitsland. Bad Bentheim ga ik ook eens op mijn lijstje zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.