4 redenen om voor een uitvaartverzekering te kiezen

Van alle verzekeringen denken we het minst graag na over onze uitvaartverzekering. Tijdens het uitzoeken van een geschikte uitvaartverzekering moet je nou eenmaal over dingen nadenken waar je liever niet te lang bij stilstaat. Toch heeft het afsluiten van een uitvaartverzekering veel voordelen; zowel financieel als emotioneel. In dit artikel vertellen we je de vier grootste redenen om voor een uitvaartverzekering te kiezen.

 Geen zorgen voor de nabestaanden

De grootste reden waarom mensen voor een uitvaartverzekering kiezen is dat nabestaanden zich na je overlijden geen zorgen hoeven te maken over hoge uitvaartkosten. Daarnaast kun je – afhankelijk van de verzekering die je kiest – ervoor zorgen dat de nabestaanden worden begeleid en ondersteund bij het regelen van de uitvaart. De verzekering ontlast dus jouw nabestaanden, maar geeft jou tegelijkertijd een gerust gevoel over het moment dat je er niet meer bent.

Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende uitvaartverzekeringen. Daarom kun je er altijd een kiezen die helemaal bij je wensen past. Zo kun je kiezen voor een pakket met diensten die horen bij het regelen van een uitvaart, de Naturaverzekering. In dat geval betaal je maandelijks een bedrag zodat het voor je nabestaanden zo prettig mogelijk verloopt. Daarbij kun je er nog voor kiezen dat er een bedrag vrijkomt op het moment van overlijden dat gebruikt kan worden voor overige wensen. Verder kun je gaan voor een Kapitaalverzekering of een Koopsomverzekering. Dan wordt er een bepaald bedrag verzekerd dat weer – afhankelijk van de verzekering – gebruikt kan worden voor de uitvaart.

 De kosten spreiden

Heb je geen uitvaartverzekering? Dan is het verstandig om je hier wel eens in te verdiepen. Je mag zelf weten of en wanneer je een uitvaartverzekering afsluit, maar het is slim om dit al op jonge leeftijd te doen. Je wil niet dat, wanneer er onverhoopt iets met je gebeurt, je nabestaanden met hoge uitvaartkosten komen te zitten. Een bijkomend voordeel is dat je je kosten kunt spreiden op het moment dat je op tijd een uitvaartverzekering afsluit. In Nederland kun je daarom vanaf je achttiende een uitvaartverzekering afsluiten.

 Je hoeft er niet meer over na te denken

Nadenken over je eigen uitvaart is vervelend, maar op het moment dat je een passende uitvaartverzekering hebt afgesloten zorg je er juist voor dat je je er vanaf dat moment niet meer mee bezig hoeft te houden. Daarom zal het voor veel rust in je hoofd zorgen.  Twijfel je toch over je wensen met betrekking tot je uitvaart? Een uitvaartverzekering kun je gelukkig altijd aanpassen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.