Bewegen met je baby, dreumes of peuter in Emmen

Wist je dat je in de gemeente Emmen in bijna elk dorp wel met je baby, dreumes of peuter kunt bewegen. Ga lekker met je kindje zwemmen, gymmen of dansen. Ik heb alle aanbieders voor je op een rijtje gezet.

Waarom bewegen met je kleintje?

Bewegen helpt je kindje om zijn lichaam te ontdekken, te oefenen met lopen, rennen en klimmen en hij kan gevaar beter leren inschatten. Maar het is vooral erg gezellig! Vooral als hij het samen mag doen met papa of mama.

Zwemmen met je kleintje

Vanaf dat je baby 3 maanden is kun je al met hem gaan zwemmen. Zo went je kindje van kleins af aan al aan het water. Kindjes leren drijven, zingen, trappelen en even onder water kijken. Het water is vaak lekker warm en het is echt even een gezellig momentje voor mama, papa en het kindje.

Zwemmen met je kindje in Emmen

Ouder en kind gym

Vanaf dat je kind goed kan lopen kun je vaak al wel meedoen met ouder en kind gym. Je kindje mag in een gymzaal eenvoudige activiteiten doen als gymnastiek zoals springen, klimmen en hollen. Zo leert je kindje steeds makkelijker bewegen.

Gymmen met je kindje in Emmen

Leestip: Bewegen na de zwangerschap

Meer bewegen met je kleintje

  • Peutersport in Emmermeer biedt zo’n 2 keer in de maand een uurtje spelen en bewegen aan voor peuters. Er wordt geen les gegeven maar de zaal wordt uitdagend ingericht zodat de kinderen zelf kunnen ontdekken. Niks moet en alles mag. 
  • Peuterdans Klazienaveen wordt georganiseerd door de gymvereniging.
  • De peuter-kleuterdans lessen bij Chardance in Emmen zijn geschikt vanaf 2 jaar oud. De les is samen met een oude en duurt 45 minuten. Er worden leuke liedjes gedraaid waar iedereen de bewegingen van na mag doen en er worden beweesgspellen gedaan.
  • Home dance Company in Schoonebeek. Lekker dansen, ook voor peuters vanaf 2 jaar.
  • Binnenkort ook peuterdans bij Kim’s Fame School.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ‘mijn goede start ‘. Lees meer hierover in het artikel die ik eerder hierover heb geschreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.