10 (bijna) gratis schoencadeaus voor Sinterklaas

gratis-schoencadeaus-sinterklaas

Wie heeft ooit bedacht dat een schoencadeau ook al een groot, duur cadeau moet zijn? Ik wil je graag laten zien dat deze (bijna) gratis schoencadeaus voor Sinterklaas minstens zo leuk zijn.

gratis-schoencadeaus-sinterklaas

Pepernoten bakmix

Eigenlijk is een bakmix heel simpel zelf te maken. Voor in de schoen is het een perfect cadeau om een gezellige middag te geven. Doe de ingrediënten die hieronder staan in een glazen weckpot. Plak onderstaand etiket op de pot en het ziet er uit om door een ringetje te halen. Leg het recept er bij en je kindje gaat het vast geweldig vinden.

gratis-schoencadeaus-sinterklaas
Pepernoten bakmix

Bakmix

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 4 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • Snufje zout
Etiket voor op de bakmix
Download hieronder in PDF

Uitnodiging Pietenhuis

Bijna in elke gemeente staat wel een Pietenhuis. Dus als schoencadeau krijgt je kind een uitnodiging van Sinterklaas himself. Even van tevoren checken of je je moet inschrijven, en wat de openingstijden zijn. Print onderstaande uitnodiging uit, of schrijf in je Sinterklaashandschrift een eigen uitnodiging.

Brief van Sinterklaas

Een brief van je grootste idool, Sinterklaas dus is een geweldig cadeau! Sinterklaas die jouw kind vertelt hoe trots hij op hem is, dat hij lief is, en ziet hoe goed hij zijn best doet. Welk kind wil dat nou niet. Dat het een gratis schoencadeau is hoeft hij natuurlijk niet te weten.

Speurtocht

Je kind komt beneden en vindt in zijn schoen het eerste plaatje van deze gratis speurtocht. Op naar het volgende plaatje, en dat volgende plaatje. Aan het eind van de rit ligt een lekkere chocoladeletter of een zakje pepernoten. Dat heeft vast een hele grappige piet georganiseerd.

Een belletje van Sint

Misschien krijg je de buurman of de opa van een vriendje zo ver om je kind te bellen als Sinterklaas. Een telefoontje van de Sint, daar kan geen cadeau tegenop.

Leestip: 10 unieke schoencadeaus

Couponboekje

Een extra uurtje tv kijken, logeren bij papa of mama op de kamer, een pyjamadag? Of juist een bon om een keer niet de hond uit te laten. Hoe dan ook, als Sinterklaas het zegt moet het wel zo zijn. Download hem hieronder gratis.

gratis-schoencadeaus-sinterklaas

Knutselplaat van de winkel

Bij de meeste supermarkten kun je wel een knutselplaat halen. Leg hem bij de schoen met wat lekkers. Vooral de knutselaars zullen er blij mee zijn. Vaak mogen de kinderen de plaat inleveren tegen wat lekkers of een kleinigheidje.

‘Gekke Piet’

O o, je kind komt beneden en nu blijkt dat ‘Gekke Pietje’ is langs geweest. Misschien staat al het speelgoed op z’n kop, heeft hij overal gekke briefjes achtergelaten of heeft hij iets anders grappigs uitgehaald. Dat is gek wakker worden.

Sinterklaasspel

Ganzenborden in Sinterklaasthema. Natuurlijk met pepernoten en een beker warme chocolademelk er bij. Met deze gratis printable heb je een fijne middag zonder dat het veel kost.

Gratis decoratie

Even online zoeken en je komt de wereld aan gratis dingen tegen om te printen:

2 Comments

  1. Wat ontzettend leuke ideeën 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.