Zero waste traktatie

Een traktatie waarbij je een beetje rekening houdt met het milieu. Dat zo’n zero waste traktatie (zo goed als) niet saai hoeft te zijn laat ik je zien.

zero-waste-traktatie

Plastic meuk traktatie

Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat ie trakteert. Maar ik moet zeggen dat ik me soms wel een beetje stoor aan die plastic meuk die je soms mee krijgt. Dan maakte ik Gijs’ tas open van de crèche en kwam er weer van alles uit met plastic tasjes, plastic rommelspeeltjes en weet ik veel wat nog meer. Ik wilde dat zelf niet. Ik zocht zelf een traktatie, met sowieso geen plastic en zo min mogelijk rommel. Aan verpakkingsmateriaal ontkom je bijna niet. Maar aan wat op de opvang in de prullenbak belandt, daar kun je wel wat aan doen.

Zero waste traktatie

Nodig

  • Kleine zoentjes (Lidl)
  • Zachte koekjes, ik kocht wafels
  • Satéprikkertje (ik geef toe, dit is de waste)
  • Koekjesvorm van cijfers

Zo moet het

  1. In de zoentjes doe je een satéprikkertje.
  2. Met de koekjesvormpjes steek je een cijfer uit. In mijn geval 4. Je begrijpt dat dit natuurlijk net zo goed een ander cijfer kan worden.
  3. Prik het cijfer er bovenop en klaar! Trakteren maar!

Extra suggesties

Je kunt natuurlijk ook met chocodipjes en versiering aan de slag gaan. Leuk als je dit samen met kinderen doet.

Een succes!

Het trakteren zelf was ontzettend geslaagd. Ik heb van te voren wel even tegen de juf gezegd dat er een prikkertje in zit. Voordat die kleintjes allemaal stokjes door hun lip steken. Een kleine traktatie, precies genoeg voor een peutertje. Niet helemaal wat je zoekt? Maaike heeft ook een aantal leuke ideeën voor low waste traktaties. Kijk ook eens bij mijn ideeën om te trakteren met doosjes rozijnen of tussen mijn lijst met 20 traktatie ideeën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.