14 x trakteren met doosjes rozijntjes

Trakteren met doosjes rozijntjes is echt ideaal. Alle peuters en kleuters zijn er gek op en het zit al ingepakt. Ik heb 14 ideeën op een rijtje gezet.

trakteren-met-doosjes-rozijntjes

Rozijntjes en kleine kinderen zeg je in 1 zin. De meeste peuters en kleuters zijn er dol op. En gedroogd fruit is toch één van de betere traktaties. Naast dat kun je er alle kanten mee op. Alleen al het tevoorschijn halen van zo’n doosje maakt veel kinderen al aan het glimlachen. Laat staan dat je er ook nog eens iets leuks van maakt. Uiteindelijk is een doosje maar gewoon een rechthoekig voorwerp en kun je er zo ongeveer alles wel van maken. Ben je niet zo heel creatief aangelegd, dan heb ik genoeg ideeën op een rij gezet.

14 keer trakteren met doosjes rozijntjes

Rozijntjes met diertjes

Deze is toch wel favoriet in de categorie trakteren met doosjes rozijntjes. Ook leuk trouwens voor als je gaat verhuizen. Pak een doosje rozijntjes in en knoop het met een touwtje op de rug van een dier. Niet alleen trakteer je iets lekkers maar je geeft ook een leuk diertje mee om te trakteren. Waar houd je kind van? Dino’s, wilde dieren of paarden.

Rozijntjes met fruit

Ga je voor gezond? Een stukje fruit er bij is altijd goed. Hoe leuk is dat banenbootje. Vind ik echt ontzettend schattig. Met mandarijntjes maak je makkelijk een gezichtje De eerste creatie is van Jeanetblogt. Kijk ook eens tussen mijn ideeën om gezond te trakteren.

Voertuigen

Voor een aantal van deze ideeën moet je toch wel flink aan de knutsel. Maar kijk even naar het resultaat, dat mag er zeker zijn. Volgens mij is het maken van een vliegtuig of bootje ook niet zo heel ingewikkeld.

Bekende figuren

Eigenlijk kun je elk plaatje er op plakken wat je wilt natuurlijk. Van Paw Patrol tot K3, Overal valt wel een traktatie van te maken. Toch zijn deze voorbeelden wel heel erg leuk!

Volgens mij is onderstaand echt het voorbeeld van simpel maar zó leuk! De Jannekes zijn allemaal persoonlijk ingekleurd. Het plaatje van Jip en Janneke met een koffer heb ik ook gevonden. En een pietje is natuurlijk voor de feestdagen helemaal in stijl.

Diertjes

Dat zeg ik! Van doosjes rozijntjes kun je bijna alles wel maken. Van insecten tot olifanten. Soms moet je een beetje creatief zijn maar met Pinterest kom je een heel eind.

Visjes vangen

Ik vind dit ideetje toch ook heel grappig. Met een soepstengel als hengel. Ik heb ze ook wel eens gezien met een dropveter. Heel leuk! En met soepstengels zit je ook altijd goed.

1 Comment

  1. Super leuke ideeën!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.