20+ traktatie ideeën voor op de creche/opvang + Woezel en Pip traktatie

traktatie-ideeën-opvang-creche

Zo lastig om elke keer weer iets te bedenken om te trakteren. Daarom speciaal voor jullie 20 + traktatie ideeën voor op de creche/ opvang. Ook laat ik je mijn Woezel en Pip traktatie zien 🙂

traktatie-ideeën-opvang-creche

Trakteren

Toen Gijs 3 werd vroeg ik aan mijn Facebookvolgers of ze zelf ideetjes hadden om te trakteren. Daar kwamen zo ontzettend veel reacties op dat ik aan een aantal heb gevraagd of ik de afbeelding mag gebruiken voor een artikel. Nog even heel erg bedankt daar voor 🙂 Waardeer ik enorm. Ik heb helaas niet alle afbeeldingen kunnen gebruiken. Sommige foto’s waren qua kwaliteit niet goed genoeg.

Wat gaan we trakteren?

Ik vind het altijd lastig om een juiste traktatie te bedenken voor op de opvang/creche. Het moet geschikt zijn voor kleintjes die er net bij kunnen zitten maar ook voor de wat grotere peuters. Ga je voor gezond of toch voor ongezond? Blijft lastig! Vandaar de 20 traktatie ideeën voor op de creche/opvang + mijn eigen Woezel en Pip traktatie.

Traktatie ideeën voor op de creche opvang

Gezond

Sommige scholen en opvangen hebben als regel dat je met fruit moet trakteren. Op zich geen ramp want zoals je ziet zijn er ideetjes genoeg. Ook als het geen regel is kan met fruit trakteren hartstikke prima zijn natuurlijk.

Soepstengels

Het handige van soepstengels is dat ze voor de kleintjes ook goed te eten zijn. En dan met een visje er aan van een doosje rozijntjes of snoepjes zijn ze ook nog ontzettend cute.

Zero waste

Vind je het belangrijk om een beetje goed voor het milieu en de natuur te zijn? Mirjam heeft een leuke ‘zero waste’ traktatie bedacht.

zero-waste-traktatie

Frozen

Tja, als je nou eenmaal een Frozenfan in huis hebt dan is zo’n traktatie wel op zijn plaats 😉

Rozijntjes

Rozijntjes zijn altijd goed. Volgens mij lust elk kind wel rozijntjes toch?

Cijfers

Supergrappig!

Woezel en Pip traktatie

Mijn zoon is gek op Woezel en Pip. Ik wist dus al snel dat ik iets van deze hondjes moest gaan maken als traktatie. Ik had alleen geen zin om úren te zitten knutselen. Op de site van party-kids vond ik een freebie. Eigenlijk voor een rijstwafel. Maar aangezien dat kind van mij dat niet eet heb ik er een stroopwafel ingestopt 🙂 Ook had ik nog van die uitdeelboekjes liggen en zo was er een hele simpele maar leuke Woezel en Pip traktatie geboren 😀

woezel-pip-traktatie

Op zoek naar meer inspiratie? Irma heeft 10 leuke traktaties voor peuters op een rijtje gezet.

1 Comment

  1. Wat een leuke ideeën! Op de Kindergarten mogen ze niet trakteren en helaas heeft de meerderheid van de ouders ook nee gestemd op de Grundschule. Gelukkig heeft Deon ook nog Nederlandse les en daar mag het wel. Lijkt me zo leuk om te maken die kinder traktaties!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.