Pura luiers review – mijn ervaring

review-pura-luiers

Een tijdje terug kreeg ik de vraag van Pura of ik de luiers wilde testen. Ik begrijp die vraag wel. Ik ben tenslotte de luier-test-queen van Nederland 😉 Deze ‘eco-friendly’ luier kwam in een grote doos ons huis binnen. Voor een complete maand was ik voorzien van Pura luiers en Pura luierdoekjes. Tijd dus voor een Pura luiers review.

Pura luiers review

Toen ik de ecologische luiertest deed was ik totaal niet bezig met de impact van luiers op het milieu. Ik begreep dan ook niet waarom mensen überhaupt voor ecologische luiers zouden kiezen. Ze zijn over het algemeen veel duurder, wat stroever en nemen minder op. Ik had het idee dat de Pura luier anders was. Hij voelde in ieder geval zachter aan. Ik besloot nog geen oordeel te vellen en ze eerst maar eens gewoon bij mijn eigen dreumes te proberen. De luiers koop je in maandboxen en de prijs per stuk varieert van €0,28 tot €0,38. Als ik kijk naar de andere ecologische luiers dan is dit zeker goedkoop.

pura-luiers-review-ervaring

Wat beloven ze

  • De luiers zijn verrijkt met zacht biologisch katoen en bevatten 0% chloor, parfums en allergenen.
  • Hij is bekroond met het EU Ecolabel – Pura voldoet aan de hoogste milieunormen
  • Ze zijn FSC-gecertificeerd,
  • De binnenkant is gemaakt van plantaardige vezels
  • De luier is geproduceerd met 100% hergebruikte elektriciteit
  • Geen productieafval
  • De luier zorgt voor maximale droogheid, ademend vermogen en comfort. Je kleintje zal tot wel 12 uur droog blijven.

Ingrediënten

Polyethyleen, polypropyleen, polyester, katoen, cellulose, superabsorberend polymeer, synthetisch elastisch, lijmen, pigmenten.

pura-luiers-review-ervaring

De luiertest

Ik heb de luier op meerdere manieren getest. Ik heb ze getest op de manier die ik altijd doe bij mijn luiertesten. Te voelen, trekken, kijken en de vochtinhoud te meten. Maar ik heb ze mijn dreumes overdag ook laten dragen. Je kunt wel allerlei tests gaan doen maar hoe het werkt om de billetjes lijkt me de meest betrouwbare manier van testen.

De luier voelt zacht aan, hij rekt goed mee en ook de vulling voelt zacht. De plakkers rekken goed mee en trek je niet zomaar kapot. De vulling is verdeeld in 3 banen en uit ervaring weet ik (jaja luier-queen) dat de luiers die het meest opnemen op deze manier gemaakt zijn. De luier zit goed om de billen van mijn baby. Ik heb een bewegelijk kind maar de luier kan dit goed hebben. In de week dat we dit hebben getest heb ik geen doorlekken meegemaakt. Nu zal ik eerlijk zeggen dat ik deze luier ook nog niet ’s nachts om hebben gedaan. Ik durf dat niet aan aangezien meneer regelmatig doorlekt. Ook in de best geteste luiers. Bij de ‘watertest’, waarin ik 200 ml langzaam over de luier giet komt deze luier goed uit de test. Binnen 10 seconden was het water opgenomen en binnen 30 seconden kwam er geen vocht meer uit de luier zodra je er op drukte.

Mijn conclusie

De luier is hartstikke goed! Ik kan er niks minder van maken. Daarom krijgt de luier van mij een gemiddelde van een 8! Hij is zacht, de rekbaarheid is goed en neemt overdag genoeg op. Pluspunt is het productieproces. Hierbij hebben ze echt gelet op de duurzaamheid. Als ik door de ingrediëntenlijst scan zie ik wel dat ingrediënten 1, 2 en 3 vormen van plastic zijn. Vind ik persoonlijk jammer. Al met al toch een dikke voldoende!

pura-luiers-review-ervaring

De doekjestest

Ik was toch wel heel erg benieuwd naar de doekjes van Pura. Ze bevatten namelijk geen plastic en zouden zelfs door het toilet gespoeld mogen worden. De doekjes die ik gebruik zoek ik altijd eerst in de ‘billendoekjes-test‘. In die lijst staat precies welk doekje wel en niet schadelijk is voor de babyhuiid. Ze stonde nog niet in de lijst dus ben ik zelf op onderzoek uitgegaan.

Ingrediënten:

99% water, aqua, aloë barbadensis (aloë vera) bladsap, glycerine, levulinezuur, natriumlevulinaat, natriumbenzoaat, dinatriumcocoamfodiacetaat, kaliumsorbaat, natriumchloride. 

review-pura-luierdoekjes-ervaring

Conclusie

Ik heb alle ingrediënten door de google molen gehaald en voor hoever ik het kan zeggen zie ik niks bijzonders tussen de ingrediënten staan. De doekjes zelf voelen papierig aan. Nogal logisch als ze daarvan gemaakt zijn natuurlijk. Maar wel even wennen als je de plastic variant gewend bent. Ik had verwacht dat ze snel zouden scheuren. Dat valt mij 100% mee. Wel plakken ze snel aan elkaar. Als je het mij vraagt is dat de mileu-winst wel waard en is het een beter alternatief dan de plastic variant.

* De blog is naar eerlijkheid geschreven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.