Pizza voor het kerstdiner op school + inspiratie

Moet je binnenkort pizza maken voor het kerstdiner op school of voor thuis? Ik heb genoeg inspiratie voor je op een rijtje gezet. Ook maakte ik zelf hapjes in kerstvormen.

pizza-voor-het-kerstdiner-op-school

Pizza

Pizza is voor veel kinderen toch wel een heerlijk diner. Maar om het nou gelijk kerstig te noemen? Nou niet echt nee.Toch kun je pizza voor het kerstdiner prima neerzetten. Persoonlijk zou ik het als bijgerecht serveren. En weet ik zeker dat jij als ouder helemaal de bom bent als jij op school aan komt met een schaal vol pizzaatjes. Hoe dan ook, prima voor het kerstdiner en met een paar kleine aanpassingen is het juist super kerstig!

Pizza voor het kerstdiner

Ik had bedacht dat ik voor het kerstdiner pizza wilden maken in kerstvormpjes. Ontzettend leuk idee maar het had wat meer voeten in aarde dan ik in eerste instantie had bedacht. Nadat ik de eerste figuren eruit had gehaald maakte ik van het restdeeg weer een bal en dacht ik dat wel even uit te rollen met een deegrollen. Nou dat wilde dus voor geen ene meter. Ik had me niet gerealiseerd dat het eigenlijk gewoon een soort brooddeeg is en heel lastig tot een dun laagje te rollen is. Uiteindelijk heb ik er steeds maar kleine stukjes vanaf gehaald en die uitgerold. Wilde wel hoor, maar niet zo makkelijk als ik had gehoopt. Ik denk dat ik er in totaal wel een uur mee bezig ben geweest. Toch ben ik heel blij met het resultaat!

Meer pizza inspiratie

Het leuke van pizza is dat je het deeg natuurlijk in zo ongeveer elke vorm kunt snijden. Leuk voor het kerstdiner op school of gewoon voor thuis. Of je er nou aparte hapjes of een complete pizza van maakt, volgens mij scoor je altijd. Toch meer op zoek naar iets gezonds? Lees dan zeker mijn artikel met gezonde hapjes voor het kerstdiner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.