Review: robot stofzuiger Medion

Ik kan me voorstellen dat je twijfels hebt over een robot stofzuiger. Ik heb er eentje gekocht, de ‘robot stofzuiger Medion MD 18500’. Hier in huis heet ie ook wel ‘Stoffie’. Ik geef je een uitgebreid review.

robot-stofzuiger-Medion-MD-18500

Ik werd ‘geinfluenced’

Zo’n maandje geleden begon het met een berichtje van een kennis van mij. “Elke, ik heb iets wat jij echt leuk gaat vinden.’ En heel enthousiast begon ze te vertellen over haar robot stofzuiger. Hoe die stofzuiger haar de kamer schoonmaakte, zelfs dweilen kon het wonder. En voordat ik het wist was ik de verschillende stofzuigers aan het vergelijken. Man, wat ben ik toch snel om te praten. Ik besloot er een nachtje op te slapen. Maar serieus, de hele nacht dacht ik aan die robot stofzuiger. Ik wilde er eentje!

Ik verdien dit!

En voor mijzelf praatte ik het al helemaal goed: ‘Ik mag ook investeren in dingen die het leven iets makkelijker maken’ en ‘het bloggeld houd ik toch ook apart voor dit soort dingen.’ Nou ja, je snapt het. Na enig overleg met de man besloot ik om er eentje te bestellen. Ik ging voor de robot stofzuiger Medion MD 18500. Deze stofzuiger had goede reviews en had een leuk prijsje. Ik had nog even op een vergelijkingssite als 10beste.com kunnen kijken maar daar had ik echt het geduld niet voor.

robot-stofzuiger-Medion-MD-18500

Meet ‘Stoffie’

‘Hoe zullen we hem noemen Gijs?’ Gijs’ haalde zijn schouders op. ‘Stoffie?’, zei ik. ‘Ja, Stoffie is een mooie naam’, zei Gijs. En sindsdien noemen we hem dus echt Stoffie. De eerste keren was het voor Gijs best een beetje spannend maar tegenwoordig krijg ik meerdere keren per dag de vraag of Gijs Stoffie ook even aan mag zetten.

Review robot stofzuiger Medion MD 18500

Het apparaat bestaat uit 4 onderdelen. Je hebt de robot stofzuiger, de afstandsbediening, het laadpaneel en ‘de muur’. Ik was er vrij snel uit hoe de stofzuiger werkte. Op de knop drukken en hij gaat aan. De andere onderdelen moest ik even uitvogelen maar over het algemeen vind ik het een makkelijk apparaat om te bedienen.

robot-stofzuiger-Medion-MD-18500

Het stofzuigen

Met 1 druk op de knop kan de robot stofzuiger beginnen met zuigen. Een laser op de robot ‘leest’ de ruimte en bepaalt de meest effici├źnte route door de kamer heen.
Het stofzuigen zelf doet hij eigenlijk boven verwachting. Het lukt de zuiger zelfs om van die pellet korrels van onze pelletkachel op te zuigen. Het verbaast mij ook hoeveel hij opzuigt. Het bakje zit soms helemaal vol terwijl ik niet eens het idee had dat de vloer vies was. Wat dat betreft ben ik dus ontzettend tevreden. Als ik toch een nadeel mag benoemen dan is het wel dat Stoffie soms een beetje ruig is in zijn werk. Hij sleept soms complete kabels mee die achter de bank liggen en rijdt dwars over Gijs’ speelgoed heen. “Stoffie, doe normaal!”, Roept de kleuter. Laatst had hij voor het eerst echt iets kapotgemaakt, hij had mijn man’s oordopjes compleet doormidden geragd. Tja.. En hij is niet helemaal geluidloos hoor. Hij maakt zeker het geluid van een stofzuiger. Niet zo hard als de gewone stofzuiger maar zeker niet geluidloos.

robot-stofzuiger-Medion-MD-18500

De afstandsbediening

Ik had het eerst niet in de gaten maar met de afstandsbediening kun je de stofzuiger allerlei klusjes laten doen. Zo kun je instellen dat hij alle wanden bij langs gaat, dat hij 1 bepaalde plek heel goed zuigt of dat je hem terugstuurt naar zijn oplaadstation. Je kunt zelfs een timer inschakelen zodat hij als er niemand thuis is het huis ook nog even zuigt. Omdat hij al regelmatig zichzelf heeft klemgereden heb ik dit nog niet gedaan. Met de afstandsbediening kun je de stofzuiger ook naar bepaalde plekken sturen. Handig voor als hij nog even een stukje mee moet nemen.

Het oplaadstation

Het oplaadstation heeft niet zoveel uitleg nodig. Je steekt hem in het stopcontact en Stoffie zoekt hem zelf op als het tijd is om op te laden. Bij ons staat hij redelijk beschut naast de bank.

De muur

De muur is een los apparaatje op batterijen. Je zou hem in kunnen zetten als nepmuur. De stofzuiger denkt dan dat daar een muur zit. Handig als je bijvoorbeeld in een hoek een treinspoor hebt liggen of weet ik veel wat. Het nadeel is wel dat de muur niet werkt bij ons. Ja, hij gaat wel aan, en hij gaat er niet gelijk overheen maar uiteindelijk trekt het ding zich niks aan van de muur en rijdt hij er dwars doorheen.

Conclusie

De robot stofzuiger Medion is een geweldig apparaat! Echt een aanwinst. De prijs/kwaliteit is zeker boven verwachting. Hij zuigt goed, en dat is toch waar het om gaat. Er zijn 2 nadelen aan dit apparaat. Nadeel 1 is dat hij vrij ruig is en overal overheen dendert, het tweede puntje is dat de muur niet werkt. Toch jammer. Hoe dan ook raad ik hem zeker aan. Ik zuig nog steeds 1 keer in de week goed met mijn echte stofzuiger maar de rest van de week neemt Stoffie deze taak over. Ik ben zeer tevreden! Wist je dat er ook robot stofzuigers bestaan met dweilfunctie? Stel dat we ooit een nieuwe moeten, dan komt zo eentje hier in huis.

4 Comments

 1. Bedankt voor de goede info, ik heb deze nu ook al een tijdje en bevalt prima.
  Mbt de virtual Wall, dat probleem had ik ok. Tot ik dit tegen kwam:
  https://www.amazon.in/iLife-Virtual-Barrier-Compatible-Cleaner/dp/B07KYDWTDF
  Blijkt dat hoe je hem neerzet van belang is. Zou van medion handig zijn als ze dat er ook bij vermelden.
  Nu doet de Wall het goed ­čśü

  1. O moet dat zo? Haha dat verklaart meer! Ik ga het morgen gelijk uit proberen.
   Bedankt voor je reactie ­čÖé

 2. hallo ik heb geen afstandsbediening bijgekregen en heb nu op toetsen gedrukt vd robot en die schiet nu zonder ik het gevraagd heb in gang. Hoe krijg ik dat afgesteld aub ?

 3. De batterij ff uit zijn kont halen, dan reset ie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.