Kaart knutselen voor Valentijnsdag of Moederdag

kaart-knutselen-valentijnsdag-moederdag

Snel een leuke kaart knutselen voor Valentijnsdag of Moederdag? Ik help je uit de brand!

Valentijnsdag

Persoonlijk heb ik helemaal niks met Valentijnsdag. Het eerste jaar dat mijn man en ik bij elkaar waren gingen we volgens mij wel uit eten maar toen hij chefkok werd het voor hem wel heel lastig om vrij te krijgen. Vandaar dat we het maar gewoon overslaan. Toch is het wel leuk om iets zelf te maken. Samen met je kind iets knutselen of zoals ik heb gedaan een kaart maken voor Valentijnsdag of kan ook prima voor Moederdag.

Kaart knutselen voor Valentijnsdag of Moederdag

Nodig:

Lege kaarten (dik papier kan ook)
Waterverf
Een kaars of witte wasco
– Kwast

Zo moet het:

Eigenlijk is deze knutsel ontzettend simpel. Eerst teken je met de kaars of met het witte wasco op de kaart. Dat is best lastig want je ziet niet goed wat je tekent. Maak je dit met kleine kinderen? Dan zou ik persoonlijk voor wasco gaan. Tekenen met een kaars is niet zo makkelijk.

kaart-knutselen-valentijnsdag-moederdag

Klaar? Ga dan met de waterverf eroverheen. Maak het niet te nat, daar wordt het niet mooier van. Doordat de kaars vet is blijft de verf er op liggen en trekt het niet in. Even laten drogen en je kunt al je geliefdes een mooie kaart sturen ­čÖé

Ondanks dat het simpeler dan simpel is vind ik dat het resultaat er mag zijn. Op zoek naar iets anders? Favoriet is deze tas voor moederdag of kijk eens op mijn Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.