Review Landal de Hellendoornse Berg

Benieuwd naar het Landal vakantiepark De Hellendoornse Berg? Ik geef je een uitgebreid review.

review-landal-de-hellendoornse-berg

Op vakantie

We maken er een beetje een (verwende) gewoonte van om elke kerstvakantie even met z’n drietjes er op uit te gaan. De laatste jaren is zo’n familiepark de bestemming. Als jongere vond ik zo’n park toch echt wel een beetje achterlijk. Maar nu als ouder vind ik het ideaal! Je hoeft niet het park af, er is animatie en met een beetje geluk een zwembad. Ik vind Center Parcs ook leuk maar in vergelijking met Landal toch echt wel flink duurder. Vandaar dat we eigenlijk altijd naar een vakantiepark van Landal gaan. Dit jaar werd het de Hellendoornse Berg. Bij het boeken werd ik wel lichtelijk chagrijnig. Ik werd ‘gelokt’ met een prijs van €139,- voor een weekendje. Bij het boeken blijkt dat er allerlei kosten bij komen waar ik niet voor heb gekozen. Hierdoor komt het bedrag op iets van €209,-. Vind ik gewoon flauw. Zeg gelijk hoe duur het is.

Review Landal de Hellendoornse Berg

Laat ik beginnen met te vertellen dat deze review totaal niet de bedoeling was. Ik wilde hier helemaal niets over schrijven. Maar toen ik om mijn Facebookpagina en Instagram vertelde over dit park kreeg ik allerlei vragen. Toen heb ik maar besloten hier wel over te schrijven. Iets minder foto’s dan je normaal van mij gewend bent maar zeker zo eerlijk als altijd.

Het park

Toen we die vrijdagmiddag na een uurtje rijden het park opreden werd ik al lichtelijk chagrijnig (ja ik word snel chagrijnig) van die lange rij bij de receptie. Gelukkig viel het mee en konden we snel richting ons huisje. Het park zelf was bijna sprookjesachtig ingericht met allerlei schattige huisjes. Ik werd dan ook erg enthousiast toen ik zag dat wij ook in zo’n huisje zaten. Jippie, ik ben een prinses!

Het huisje

Het huisje was zelf was prima. Wel vond ik het van binnen best gedateerd. Volgens de site zou het huisje vernieuwd zijn. Na een likje verf en een nieuw gordijntje viel mij dat iets tegen. Wij verbleven in huisje 4C. Het huisje was verder schoon en we voorzien van alles wat ons is beloofd. Het park zelf vond ik erg leuk. Gijs is gek op binnenspeeltuinen en de Hellendoornse Berg had er eentje. Zeker niet te vergelijken met een Ballorig of een Monkey Town maar wel met een ballenbak, glijbaan en aantal klimtoestellen. Het kind had de tijd van zijn leven.

Naast de indoorspeeltuin heeft dit park ook een zwembad. Ook niet heel groot maar zeker leuk genoeg voor de kinderen. Gijs was gek op de glijbaan waar we dan ook wel 20 keer vanaf zijn gegaan. Naast dat is er een soort snackbar met mogelijkheid tot het afhalen van pizza en een restaurant. Ook is er zo’n parkwinkeltje waar alles 5 keer zo duur is als normaal maar wat wel handig is als je zoals wij niet het park af wil gaan. Voor de kinderen zijn er genoeg speelplekken op het park, is er een animatieteam en is er een midgetgolfbaan.

Het bos in

Vanuit het park loop je zo het bos in. Zou ik eigenlijk vaker moeten doen. Heerlijk om even door heen te lopen en te genieten van welk seizoen ook. Tot grote ergernis van mijn man wilde ik graag even op de foto. Dat vind ik toch echt wel een pluspunt aan dit park. Zo vanuit je huisje het bos in.

Conclusie

Een erg leuk park waar eigenlijk van alles te doen is voor de kinderen. Volgens mij is dit een park wat elk seizoen en voor elke leeftijd genoeg te bieden heeft. Als ik dan toch mag zeuren vind ik de ‘vernieuwde huisjes’ niet echt geweldig. Nu verwacht ik misschien te veel voor de prijs die wij betaalden maar toch. Zeker een aanrader! Voor denk ik gezinnen met kinderen tot een jaar of 10.

1 Comment

  1. Ik hou van parken waar je eigenlijk niet vanaf hoeft. Wij hebben niet een heel groot budget voor weekendjes weg en vind het altijd snel duur worden. Deze klinkt wel erg leuk, meestal is 200 wel echt ons budget, deze is dus nog te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.