Uit eten gaan is niet mijn ding

Het is echt niet dat ik het haat of dat ik niet mee wil maar het is niet mijn meest favoriete uitje.

Zullen we weer?

“Zullen we binnenkort een keertje weer uit eten gaan?” Regelmatig krijg ik die vraag van Jan. Hij is kok en houdt van lekker eten. En het liefst gaat hij elke week. Ach, ik wil wel eens mee hoor maar ik ga liever naar de bios, heb een netflixavondje of haal patat. Maar uit eten gaan is niet echt mijn ding.

3 x niet uit eten gaan

Buikpijn tot the max

Ik ben gezegend met een messed up spijsverteringsstelsel. Als kind was ik al geboren met flinke reflux en ik weet niet beter dan dat ik als kind misselijk werd van vette dingen. Slagroom, pannenkoeken, mayonaise en softijs. En als volwassene heb ik dat nog steeds. Ach er is best mee te leven hoor maar ik moet er wel wat rekening mee houden. En als ik dus uit eten ga dan is zo ongeveer alles vet. Ik moet daar dus een beetje rekening mee houden. Regelmatig dat ik ’s avonds dus met dikke buikpijn op de bank lig. Not so fun.

Ik eet heel weinig

Nog zoiets, naast dat ik dus niet zo goed tegen vet kan eet ik ook nog eens weinig. Ik ben niet zo groot en hoef dus ook niet zoveel te eten. Ik zit gewoon snel vol. En als ik te veel eet, je raadt het al, dan word ik ook misselijk. Heel vaak neem ik geen voorgerecht of geen nagerecht en dan zit ik er weer als zielige Henkie bij. Of bij een kant en klaar 3 gangen menu word mij gevraagd of ik het wel lekker had gevonden. Gewoon omdat ik soms maar halve porties eet. Tegenwoordig neem ik gewoon 2 voorgerechten en een kop thee na. Zo eet ik niet te veel maar zit ik er ook niet zo sneu bij.

Duur mienjong

Ja ik ben nou eenmaal een dikke kniepert. Als Jan en ik een rekening krijgen van zo’n €70,- of meer dan kan ik alleen maar denken aan de kleren die ik daarvoor had kunnen kopen of andere leuke dingen die we van dat geld hadden kunnen doen. En wat krijg ik er voor terug? Buikpijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.