10 x knutselen met eieren voor peuters

10 x knutselen met eieren voor peuters

Ik hou van eitjes. Hoe leuk is het om voor Pasen eieren te knutselen met de kleintjes. Ik zette 10 ideetjes op een rijtje om te knutselen met eieren.

 

knutselen-met-pasen-peuters

 

Eieren

Ik hou van een lekker eitje, die van chocola trouwens het meest. Ik zag trouwens in infographic van Hello Fresh dat een Nederlander gemiddeld 47 eitjes per jaar eet. Waarschijnlijk hebben ze mij niet meegerekend. Volgens mij eet ik dat rond de paastijd per week :l  Nu staat er dat je gemiddeld 10 minuten moet wandelen per eitje om het te verbranden.. Ik denk dat ik een beetje achter loop :p Wist jij trouwens dat de Germanen rond Pasen eieren verstopten op de akkers om het land vruchtbaar te maken? Grappig hè! Genoeg gekletst, we gaan aan de knutsel.

 

 

10 x knutselen met eieren voor peuters

 

 

Ei versieren met scheerschuim

Dit heb ik samen met Gijs gedaan. Dat was heel simpel en gezellig. Neem een beetje scheerschuim (wat echt gaat schuimen dus niet van dat gel), doe het in een kom met een klodder verf. Eventjes goed roeren en verven maar. Dit kan vast ook met je handen maar aangezien Gijs niet zo van vieze handen houdt hebben we het maar met een kwast gedaan. Sorry ik kan geen foto laten zien van het eindresultaat. Het lag op de verwarming te drogen, mijn man gooide het (hij zegt per ongeluk) op de grond met de natte kant uiteraard naar beneden. Vloer onder de schuim, drama.. Je kent het. Dus geen eindresultaat, wel een gezellige activiteit.

 

 

Stempelen

Dit is ook zo’n leuke activiteit waarbij je snel iets leuks creëert. Met een aardappel en wat verf heb je een snelle leuke activiteit.

 

https://images.cdn.yle.fi/image/upload/fl_keep_iptc,f_auto,fl_progressive/q_88/w_1600,h_900,c_crop,x_0,y_0/w_1200/v1427203285/17-22631551164ae302d2.jpg

 

Basic Egg

Deze basis ei is echt ideaal. Je kunt er mee stempelen, inkleuren, verven. Noem maar op. Altijd handig om zoiets achter de hand te hebben.

http://1.bp.blogspot.com/-_NmcGRl2kTc/VQ85NkyDMwI/AAAAAAAAAHk/okCapRMFEVg/s1600/template%2Bpaasei.jpg

 

Kiekeboe

Deze is leuk. Ik zou zelf mijn peuter het ei laten inkleuren of zo maar heel simpel met een leuk resultaat.

 

https://www.allkidsnetwork.com/crafts/easter/images/peek-a-boo-chick-open.jpg

 

Stempelen

Weet je nog dat basisei? Deze stempelactiviteit is leuk! Zo simpel kan knutselen met eieren zijn.

 

https://cdn3.welke.nl/cache/crop/750/auto/photo/31/09/48/leuk-voor-de-wat-jongere-kinderen.1425116844-van-esmeedoderlein.jpeg

Ei met krijt

Dat basisei heb je weer nodig. Als je eerst een paar strepen zet met schilderstape en ze achteraf verwijderd heb je een ontzettend leuk werkje. Met een beetje water en krijt kun je het ei versieren. Leuk toch?

 

 

Eitje beplakken

Koop voor een paar euro wat stickers bij de Action en lekker plakken maar.

https://sleutelindetuin.nl/wp-content/uploads/2017/04/5-x-Knutselen-voor-Pasen-foto-6.png

 

Eitje verven
Wil je knutselen met eieren? Dan kan dit ideetje niet ontbreken. Gewoon echte eitjes verven.

 

https://thailover57.files.wordpress.com/2011/03/eierenverven.jpg

 

Puzzelen

Oké, niet helemaal een knutselwerkje maar hij is wel erg leuk voor peuters.

 

 

 

Eiersponsjes

Knip sponsjes in de vorm van een ei en tadaa.. Leuk werkje toch?

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu