10 x knutselen met eieren voor peuters

Ik hou van eitjes. Hoe leuk is het om voor Pasen eieren te knutselen met de kleintjes. Ik zette 10 ideetjes op een rijtje om te knutselen met eieren.

knutselen-met-eieren
Pin mij!

10 x knutselen met eieren

Ei met scheerschuim

Samen met mijn peuter heb ik een ei versierd met scheerschuim. Neem een beetje scheerschuim (wat echt gaat schuimen dus niet van dat gel), doe het in een kom met een klodder verf. Eventjes goed roeren en verven op een blad geknipt in de vorm van een ei. Sommige kinderen vallen gelijk aan met de handen, anderen gebruiken liever een kwast. Sorry ik kan geen foto laten zien van het eindresultaat. Het lag op de verwarming te drogen, mijn man gooide het (hij zegt per ongeluk) op de grond met de natte kant uiteraard naar beneden. Vloer onder de schuim, drama.. Je kent het. Dus geen eindresultaat, wel een gezellige activiteit.

Stempelen

Dit is ook zo’n leuke activiteit waarbij je snel iets leuks creëert. Met een aardappel en wat verf heb je een snelle leuke activiteit.

Leeg ei

Met een leeg ei kun je alle kanten op. ,Ga lekker bezig met vingerverf, stempels, kleurtjes, plakfiguurtjes of wat je zelf maar in huis hebt liggen. Zo’n ei is altijd handig om als basis te gebruiken. Hieronder kun je dit lege ei gratis downloaden.

ei-knutselen-leeg-pasen

Kiekeboe

Met een papieren bordje en een splitpen maak je al snel een ei dat open en dicht kan. Laat je peuter het ei versieren en maak zelf het kuikentje. Is je kindje iets groter? Dan kan het misschien zelf ook wel het kuikentje maken.

Stempelen

met dat basisei van hierboven kun je alle kanten op. Deze stempelactiviteit is leuk. Misschien lukt het oudere peuters al om reeksen te stempelen? Anders is met een kurk en verf het ei versieren al leuk genoeg.

stempelen-eieren

Ei met krijt

Dat basisei heb je weer nodig. Als je eerst een paar strepen zet met schilderstape en ze achteraf verwijderd heb je een ontzettend leuk werkje. Met een beetje water en krijt kun je het ei versieren. Peuters zullen het leuk vinden om het krijt in het water op te laten lossen.

Eitje beplakken

Met wat crèpepapier kun je propjes maken en ze op het ei plakken. Het kan natuurlijk in een patroon, of gewoon maar wat raak plakken.

Ei van eierschalen

Na het paasontbijt kun je de eierschalen beplakken op een leeg ei. Kijk ook eens bij mijn knutselideetjes voor het knutselen van kuikentjes.

Puzzelen

Oké, niet helemaal een knutselwerkje maar hij is wel erg leuk voor peuters.

Eiersponsjes

Knip sponsjes in de vorm van een ei en maak je eigen paasmandje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.