Richard:”Mijn kleindochter (2,5) moest ’s nachts wisselen van ziekenhuis omdat de bedden op waren”

Het was de laatste tijd stil rond de sluiting van de kinderafdeling van het Scheper ziekenhuis in Emmen. Toch zijn er dagelijks mensen die er hinder van ondervinden. Denk aan de zwangere vrouwen in de regio of de kinderen die moeten worden opgenomen. De kleindochter van Richard werd hier de dupe van.

 

 

Zeulen met een kleintje

De peuter Daphne was de hele week al niet fit. Toen het maar niet over bleek te gaan werd er toch een afspraak gemaakt bij de huisartsenpost in Emmen. Bij de huisartsenpost werd gezegd dat ze beter naar het ziekenhuis konden gaan. Aangezien de kinderafdeling in Emmen al een tijd gesloten is mocht de familie zelf kiezen of ze met de zieke peuter naar het ziekenhuis in Stadskanaal of Hoogeveen zouden gaan. Aangezien Stadskanaal dichterbij was werd de keuze hiervoor gemaakt.

 

Richard: ‘Moet je ’s avonds laat met een doodziek kind naar het ziekenhuis in Stadskanaal. Daar aangekomen moesten we anderhalf uur wachten. Toen werd ons doodleuk verteld dat er geen isolatiekamer vrij was en dat we af moesten reizen naar Hoogeveen.’ 

 

Facebook

De familie was hier zo gefrustreerd over dat Richard besloot onderstaand bericht op Facebook te zetten met het verzoek het bericht te delen. En dat gebeurde. Het bericht is al meer dan 2500 keer gedeeld. Ook blijkt dat Richard niet de enige is met dit soort verhalen. Richard: ‘Het wordt tijd dat Emmen wakker wordt, inmiddels begint de plaatselijke politiek zich er ook mee te bemoeien, dat is mooi!’

 

facebook-ziekenhuis

 

 


 

Normaal deel ik niet van dit soort verhalen op mijn blog maar dit verhaal kon ik niet loslaten. Mijn zoon is zelf 2,5 en is ook wel eens ziek. Sterker nog ik ben ook wel eens ’s avonds laat nog met Gijs naar de huisartsenpost hier in Emmen geweest. Je moet er toch niet aan denken dat je met zo’n zieke peuter heen en weer wordt gesleurd. Zo sneu! Het is nu aan de overheid om hier iets mee te doen. Dit kan toch niet gebeuren!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.