Stoere Nutcase fietshelm voor kinderen

nutcase-helm

We zijn daar in Nederland helemaal niet zo mee bezig. Toch gek want in omliggende landen is een fietshelm al heel gewoon. Dat je er ontzettend leuk uit kunt zien weten ze bij Nutcase al lang. Ik mocht zo’n stoere Nutcase fietshelm ontvangen en zocht voor jullie uit of zo’n helm nou echt veiliger is.

 

nutcase-helm

 

 

Nutcase fietshelm

Ik mocht deze fietshelm ontvangen. En nu begrijp ik dat fietshelmen een beetje een uncool imago heeft maar dit is toch wel een cool helmpje hoor. Ik heb gekozen voor de ‘Ahoy’ met stoer piratendesign. De helm heeft een mooi design. Het oogt en voelt stevig aan. Maar is toch licht. Lijkt me toch fijn voor zo’n kleintje. De binnenkant is zacht en voelt comfortabel aan. Via de achterkant kun je de helm makkelijk vaster of losser draaien. De helm zelf maak je vast op het hoofd via een sterke magneet. Geen gedoe met een kliksysteem.

 

nutcase-helm

 

Uitproberen

Gijs vond de helm ontzettend interessant en wilde hem gelijk op. Toen ik hem vastmaakte kreeg het jochie het toch een beetje benauwd en moest de helm weer af. Toen we gingen fietsen deed ik de helm weer op en toen vond meneer het ook helemaal prima. Ik kan het nog niet aan Gijs vragen maar ik had het idee dat het wel goed zat. Ik heb er deze earpads er bij ontvangen die ik bij de helm in kon doen zodat de oortjes lekker warm bleven. Perfect!

 

nutcase-helm

 

Over de Nutcase fietshelm

De helmen van Nutcase zijn beschikbaar in allerlei leuke designs en maten. Ze hebben helmen voor iedereen, van baby tot volwassenen. Nutcase wil graag een helm op ieder hoofd zien. En met deze leuke designs is dat een stuk makkelijker. Bekijk de leukste designs voor baby’s vind je hier.

 

 

Voegt een helm dragen iets toe?

Volgens de officiële site van veiligheidNL voegt het dragen van een fietshelm zeker iets toe. Uit officieel onderzoek is gebleken dat bij het dragen van een fietshelm het letsel met 45% daalt. Ook VVN is voor het dragen van een fietshelm. Toch waarschuwt deze site wel voor het gewicht van de helm. Een te zware helm kan zorgen voor nekproblemen bij de kleintjes. Ook wordt het belang van het juist afstellen van de helm benadrukt. Volgens de site van de consumentenbond komt de Nutcase fietshelm in Duitsland als 1 van de besten uit de veiligheidstest in de categorie tot 5 jaar.

 

nutcase-helm

 

Conclusie

Naast dat het een ontzettend stoere helm is vind ik het ook fijn dat Gijs een helm draagt. Volgens mijn bevindingen zit de helm goed en heeft Gijs hier geen last van. De helm van Gijs is hier te koop voor € 69.90.

 

 

  • Dit artikel bevat gekregen artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.