Klachten over de nieuwe luiers van de Kruidvat, terecht?

Ik wilde het gewoon met mijn eigen ogen zien. Er waren zoveel klachten over de nieuwe luiers van de Kruidvat. Maar zijn ze wel terecht? Ik deed de ultieme test.

klachten-kruidvat-luiers

Wat is er toch met de luiers?

Ik ga heel eerlijk zijn. Toen Gijs al een tijdje doorlekte en ik de klachten over de nieuwe luiers van de Kruidvat las had ik eigenlijk al een beetje mijn conclusies getrokken. Ik ben dan ook gelijk overgestapt naar Pampers* en Huggies*. Maar ik realiseerde me dat als ik deze test wilde gaan doen dat ik objectief moest zijn. Ik heb dan ook gekeken naar de resultaten en mijn eigen oordeel zoveel mogelijk op de achtergrond gehouden. Zie hier het resultaat 🙂

De test

Uiterlijk

Qua uiterlijk vallen gelijk een aantal dingen op. Ik begin met de dikte. Links is constant de oude luier en rechts is de nieuwe variant. De vulling van de oude luier voelt ook dikker dan de nieuwe luier. Iemand kwam met een goed argument en zei dat maandverband ook veel dunner is dan vroeger. En weet je? Dat klopt. Dat het dunner is betekent niet gelijk dat het slechter is.

Verder is het gelijk zichtbaar dat er bij de nieuwe luiers (hieronder rechts) 3 banen aanwezig zijn en bij de oude niet. Verder lijkt er qua uiterlijk en zachtheid niet veel te zijn veranderd.

Even voelen

Ik neem mijn taak zeer serieus en ga de luiers dus uitgebreid testen. Voelt het hetzelfde? Ik had het idee dat de rekheid van de nieuwe luier iets minder is dan de oude. Ik kon het niet helemaal plaatsen. Maar toen ik verder keek bleek na het vele rekken de oude luier goed weer terug te rekken terwijl de nieuwe luier, rechts het er zwaar mee had.

De test met water

Uiteindelijk gaat het toch vooral om de hoeveelheid water dat een luier op kan nemen. Tijd dus voor de test met water.

Ik ben begonnen met 200 ml water. De oude luier kwam als eerst aan de beurt. Rustig gooide ik het water op de luier. De luier absorbeerde het water vrij snel en na ongeveer 5 – 10 seconden voelde de luier alweer droog aan.Bij de nieuwe luier deed ik het op dezelfde manier. 200 ml water goot ik langzaam op de luier. Wat gelijk opviel was dat het water even tussen de banen bleef liggen. Ook leek het water minder goed en minder snel opgenomen te worden. Pas na een seconde of 15 had de luier alles opgenomen. Ook voelde de luier nog een tijdje nat aan.

Nog meer water

Ik dacht, nu wil ik testen hoeveel water de luiers überhaupt aankunnen. Ik deed er nog 100 ml bij. De oude luier kon dit nog steeds makkelijk aan. De nieuwe luier had er duidelijk meer moeite mee maar kon het uiteindelijk toch opnemen. Na 400 ml lukte het de oude luier nog steeds om het vocht op te nemen. Duidelijk wel met wat meer moeite maar toch, het lukte. De nieuwe luier kon het niet meer aan en het water liep er langs de zijkanten langs.

Leestip: Luiers van de Action

Klachten terecht?

De oude luier scoort gemiddeld op meerdere punten beter. Ik zie dat de rekheid beter is en dat de luier sneller en meer water op kan nemen. Voor mijzelf zijn de feiten duidelijk. Is de nieuwe luier de slechtste luier ooit? Nee, absoluut niet. Ik kan me voorstellen dat er genoeg moeders zijn die wel bij deze luier blijven. Maar ik hoop wel dat er wat gedaan wordt met de klachten over de nieuwe luiers van de Kruidvat.

3 Comments

  1. Fijne test, dank je wel voor het delen!
    Ik had ook al een onderbuik gevoel maar hierbij gedegen bevestigd!

  2. Hoi Elke, ik had het inderdaad ook al gemerkt dat de nieuwe variant minder absorbeert. Met de nieuwe is mijn kindje nat in de ochtenden. Het lijkt ook alsof ze kleiner zijn, minder goed passen. Wellicht handig om te vermelden dat de oude variant “droog en vertrouwd” heet en de nieuwe “droog en flexibel”, waarbij duidelijk bezuinigd is op het een en ander.

  3. Ik gebruik ook de nieuwe luiers van kruidvat, en heb hier echter nog geen problemen mee gehad. Nu moet ik zeggen dat mijn tweeling nu 11 weken oud is. Dus hun regelmatiger een verse luier aan krijgen. Al slapen ze nu van 22 tot 7u smorgens al door. En zijn ze nog altijd goed droog. Ik kan dus geen oordeel geven hoe het met wat oudere baby’s en peuters is als die meer zouden plassen. Maar ik ben tot nu toe nog altijd tevreden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.