Hoe richt je een babykamer in? + de leukste accessoires van Babylizz

Het is zo lang geleden alweer dat ik een babykamer in mocht richten. Toch hoop ik het ooit weer te mogen doen. Maar hoe richt je een babykamer in? Waar begin je? Ik vertel je hoe ik het heb aangepakt en laat je de leukste accessoires zien van Babylizz.

 

De basis

Ik heb al eens uitgebreid verteld over de babykamer van Gijs. En nog steeds ben ik erg blij met de manier waarop ik dat kamertje heb ingericht. Maar hoe richt je een babykamer in? Ik denk dat de basis misschien wel het belangrijkst is. Persoonlijk houd ik van een rustige basis. Basic meubeltjes met een neutrale muurkleur. Denk aan een grijze muur met witte meubeltjes. Of houten meubels met een kleurtje. In ieder geval  niet te veel kleuren en soorten materialen als je het mij vraagt. Kies 1 of 2 basiskleuren, in mijn geval grijs en wit. Ben je iemand die van wat meer pit houdt? Denk dan eens aan een witte basiskleur met bijvoorbeeld mint of juist steigerhout met okergeel? Zo houd je het toch rustig maar niet te gek.

 

Inrichten

Heb je een kleur die je terug wilt laten komen? Dan kun je op een hele leuke manier dit toepassen in het kamertje. Denk bijvoorbeeld aan de leuke ledikantdekens van Babylizz. Wat dacht je van deze ledikantdeken met okergele wafel. Of juist een mintgroen dekentje met pandaprint. Zo kun je met één kleur toch een mooi geheel maken zonder dat het gelijk prikkelbom wordt. Je kunt zo’n kleur steeds laten terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan kussens in die kleur, een hoes voor het verschoningskussen of posters voor op het kamertje.

 

 

Babykamer met thema

Wil je niet een kleur maar een bepaald thema terug laten komen? Denk aan (ja daar is ie weer) Nijntje, hartjes, Woezel en Pip of weet ik veel? Kies dan bijvoorbeeld voor mooie muurstickers, knuffeltjes of speelgoed. Het hoeft echt niet gelijk een overprikkelende omgeving te worden, als je het maar met mate toepast.

 

 

Als ik ooit weer een kamertje mag inrichten?

Stel dat we ooit een tweede kindje mogen krijgen dan wil ik eigenlijk het kamertje op bovenstaande manier inrichten. Met een rustige basis en dan met 1 kleur er bij. Op het moment vind ik okergeel echt een prachtige kleur. Ik denk dat dat heel mooi zal staan op een babykamer. Die witte meubeltjes van Gijs’ kamer hebben we bewaard, dus die komen sowieso terug. Ach, waar praten we over.. Kan nog wel een paar jaar duren 😉

 

 

* Dit artikel bevat gesponsorde content

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.