Gastblog: Cadeau-ideeën voor jonge baby’s

cadeau-baby

Zo af en toe krijg ik een leuke gastblog ingestuurd die jullie denk ik wel interessant vinden. Vandaag een artikel met cadeau-ideeën voor jonge baby’s.

 

cadeau-baby

Cadeau-ideeën voor jonge baby’s 

Wat gaat er eigenlijk allemaal in het hoofdje van onze baby om? Als ouders hebben we eigenlijk geen flauw benul. Als je kindje geboren is, gaat de ontwikkeling snel door. Deze ontwikkeling kan je als ouder stimuleren. De vraag is welke cadeautjes daar goed op aansluiten. Je wil natuurlijk je kindje zo steunen dat ze meer van de wereld gaan ontdekken. Met je eigen aanwezigheid en verschillende spelletjes kom je al erg ver. Met babyspeelgoed kom je nog verder. In dit artikel zetten ik uiteen wat je precies kan doen om de ontwikkeling van je baby zo goed mogelijk te stimuleren.

 

Geduld is een schone zaak 

Behoefte aan speelgoed zal je baby meteen na de geboorte nog niet echt hebben. Bij papa of mama liggen is al voldoende. Na verloop van tijd krijg je baby steeds meer indrukken. Probeer de eerste maanden veel met je baby te knuffelen. Je baby herkent je aan je stem, warmte en geur. Inschatten wat je kindje daarbuiten nodig heeft is nog lastig, zeker als beginnende ouder. Een uitstekend cadeautje voor de eerste paar maanden zijn schattige rompertjes en dekentjes. Net zo leuk voor je baby, als voor jou!

 

Turen is het nieuwe spelen 

In het eerste half jaar is je baby veel bezig met het trainen van spieren. Zonder dat we ons daar bewust van zijn als ouder. Hun oogjes bewegen om de oogspieren te trainen. Onbewust, dat wel. Het lijkt soms of je kindje een beetje scheel kijkt. Dit trekt vanzelf weer bij. Speelgoed waar je kindje naar tuurt, is nu perfect. Het klinkt misschien gek, maar je mini-me kan slechts scherp zien op een afstand van twintig centimeter. Net genoeg om jouw gezicht te zien als jullie knuffelen! Enkel scherpe contrasten zijn dus zichtbaar voor je kindje. Schaf speelgoed aan waar je kindje naar kan kijken.

 

Iets met dingen vastpakken 

Nog steeds is je kindje veel bezig met spieren trainen. Wacht maar tot ze een peuter zijn, dan is het klauteren geblazen! Voor nu zijn knuistjes maken, rammelaartjes vastpakken en trappelen de voornaamste bezigheid. Pak de voetjes van je baby voorzichtig vast en ga ‘fietsen’. Een rammelaar of andere dingen vastpakken, ahum jouw vingers, zijn perfect. Babyspeelgoed in vrolijke, felle kleurtjes zijn een mooi cadeau voor de feestdagen.

 

 

Cadeautjes voor de dreumes 

Als je baby ongeveer een à anderhalf jaar oud is, kan hij al veel meer. Mooie momenten zijn de eerste stapjes en woordjes. Erg spannend! Let erop dat je huis helemaal veilig is. Kinderen zijn schattig, maar erg onhandig: voorkom dat ze een vaas of iets dergelijks omstoten. Laat ze in plaats daarvan een zelfgebouwd blokkenkasteel omgooien. Daar worden ze altijd erg blij van. Geschikte cadeaus zijn ‘robuust’ speelgoed: hufter-proof welteverstaan. Onbreekbaar en alle onderdelen zitten stevig vast. Houten babyspeelgoed is vaak een goede keus. Vrolijke kleurtjes maken je baby blij en zorgen ervoor dat ze uiteindelijk ook kleuren gaan herkennen!

 

Het juiste babyspeelgoed kiezen zo voor de feestdagen kan knap lastig zijn. Zorg ervoor dat het speelgoed past bij de ontwikkeling van je kindje. Na enkele maanden zal deze per kind gaan verschillen. In dit artikel heb ik grove richtlijnen uiteengezet. Een speelgoedmerk waar je zeker kan zijn van de kwaliteit is Hape; duurzaam en leerzaam staat hen op het lijf geschreven. Uitsluitend milieuvriendelijke en natuurlijke materialen worden gebruikt in hun producten.

 

 

* Dit artikel bevat gesponsorde content

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.