8 x makkelijke peuterlampionnen

Oké mama’s en papa’s het is zo ver. De oma’s willen hun kleinkind aan de deur op 11 november en daar moet JIJ voor zorgen, inclusief lampion. Redding is nabij, ik ben namelijk DE lampionnenexpert. Ik maak al jaren met de middenbouw en bovenbouw lampionnen voor Sint Maarten. En ze worden altijd leuk al zeg ik het zelf. Hier een paar peuterlampionnen die zo simpel zijn dat iedereen ze kan maken.

Koekiemonster

Ik begin gelijk met de allermakkelijkste. Deze koekiemonster kan iedereen maken. Blauwe fles, van papier maak je ogen en een mond. Koekie er op en klaar. Makkelijker wordt het echt niet.

Bron

No Title

No Description

Schaap

Deze heb ik een keer met de leerlingen op school gemaakt. Iedereen was echt laaiend enthousiast. Als je op de bron klikt zie je een uitgebreide werkomschrijving. Ik zie dat ze het daar met papier maché hebben gedaan maar ik heb gewoon watjes op een plastic fles geplakt met een lijmpistool.

Bron

No Title

No Description

Sneeuwpop

Dit sneeuwpopje is zo simpel dat het bijna slecht is. Een melkfles, dingetjes op plakken en op tekenen en klaar.

Monstertje

Deze is ook supersimpel. Ik heb hem jaren geleden zelf gemaakt. Sterker nog, deze foto is van mijzelf 😉 Dit is het voorbeeldje dat ik heb gemaakt. Met deze ideetjes moet het lukken toch? En wil je nou helemaal uit je dak gaan met die lampionnen? Kijk dan even op mijn pinterestbord 🙂 

lampion fles

 Ook lezen? DIY: eenhoornlampion

Lampionnenjuf

1 van mijn taken als juf is om met de leerlingen van groep 4/8 lampionnen te maken. Ik vind dat helemaal niet erg hoor! Sterker nog ik ben uren thuis bezig om lampionnen te ontwerpen en ideetjes uit te werken. Het is allemaal wel veel werk hoor maar wel leuk 🙂 

Dit is de hardloper bij mij op school. De pokéball. Zelf ontworpen en weet je wat zo grappig is? Hij is al bijna 300 keer gepind op mijn Pinterest 😉  Deze lampionnen maak ik ook met mijn leerlingen. Dat schaapje is ook grappig toch? En dat hartje is van een paar jaar geleden.

elkeblogt

hartje lampion

star wars lampion

 Leuk toch? al die lampionnen?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.