‘Klussen met een kleintje’: Is het nou nog niet klaar?

We wonen inmiddels 8 weken bij mijn ouders en ik kan me voorstellen dat jullie denken: is dat mens nou nog niet klaar met die woning? Nee! Maar het schiet mooi op! Ik vertel je uiteraard weer hoeveel we tot nu toe hebben uitgegeven.

 

 

Ik heb geen zin meer

Weet je.. Ik heb er geen zin meer in. We zijn nu al zo lang met deze woning bezig dat ik er wel een beetje klaar mee ben. Bij mijn ouders is op zich helemaal prima hoor maar ik woon al 7 jaar op mijzelf. Ik wil gewoon weer een plekje voor mijzelf. Ik vind het ook niet meer leuk dat ik constant zoveel moet regelen. Jan die steeds zoveel moet klussen en zoveel geld dat ik uit moet geven. Ik weet ook wel dat als dit allemaal klaar is dat ik blij ben dat we het gedaan hebben maar voor nu is het stom!

 

Keuken

Oké er zijn ook wel leuke dingen hoor. Zo is de keuken laatst gekomen en jongens die is me toch mooi! Ik heb helemaal geen goede foto gemaakt. Ik heb alleen deze donkere foto. De volgende dag had Jan de keuken al ingepakt omdat er nog gestuct moet worden. Hier moet je het even mee doen 😉 Deze keuken komt van Superkeukens in Emmen. Ik ben erg tevreden over dit bedrijf. Er is goed contact geweest, duidelijke afspraken en de hele keuken hebben we voor € 7799,- gekocht. Dit is trouwens niet gesponsord hoor, ik wil deze verbouwing gewoon open en eerlijk zijn over prijzen en bedrijven. Dit bedrijf kan ik zeker aanraden!

 

keuken-superkeukens-emmen

 

Badkamer

Ook de badkamer is al mooi opgeschoten. Het is nog niet helemaal klaar maar ik wil het jullie wel graag laten zien. Ben er gewoon ontzettend blij mee. En dat bad jongens! Ik kan niet wachten om daar in te liggen 🙂 De badkamer komt van Grando Keukens & Badkamer. Ook over dit bedrijf ben ik te spreken. Er waren wel verkeerde kranen geleverd maar dat kon zonder problemen opgelost worden. Voor ons gelukkig geen horrorverhalen.

 

badkamer-grando-emmen

 

Kozijnen

Bijna alle kozijnen zitten er in. Daar ben ik ook ontzettend blij mee. Zodra alles afgerond is wil ik jullie graag vertellen over het bedrijf wat het heeft geplaatst.

 

Voor en na

Ik vind het leuk om jullie al wat voor en na foto’s te laten zien. Ik ben van plan dit met alle ruimtes te gaan doen. Ik weet wel dat het nog niet klaar is maar sommige ruimtes zijn echt al gigantisch opgeknapt. Hieronder zie je de woonkamer. Daar hebben we de hele schouw weggehaald, de verwarmingen laten verwijderen en alle laten stucen. Ziet er al een stuk beter uit hè!

open-haard-verwijderen

Ook de voordeur is vernieuwd. Ook een enorme verbetering!!

 

Geld

O dat geld jongens. Ik heb er al verschillende nachten wakker van gelegen. We hebben alles van te voren goed proberen in te schatten maar sommige dingen zijn veel hoger uitgevallen. Zo hebben we toch besloten om voor boven nieuwe deuren te kopen. Die deuren moet je er in laten hangen door een timmerman, er moeten nieuwe klinken op en voordat je het weet heb je € 1000,- uitgegeven. Door water in de kruipruimte geven we meer geld uit aan de loodgieter. Ook bijvoorbeeld tegels laten zetten en het huis laten stucen had ik iets goedkoper ingeschat. Ik ben nu op een punt dat ik denk: is het noodzakelijk? Dan doen we het en anders maar niet! Ik geef jullie vanaf nu alleen maar onderstaand schema. Dat schema met al die kleine uitgaves die wordt echt te lang. In totaal hebben we bijna 28.000 euro uitgegeven. Jank!

 

hoeveel-kost-een-verbouwing

 

 

Alle verhalen lezen over onze verbouwing?

  1. Klussen met een kleintje: the new start
  2. Klussen met een kleintje: keuken uitzoeken, een leuke DIY en veel stress
  3. Klussen met een kleintje: naar Ikea, hijskraanlamp en lang wachten
  4. Klussen met een kleintje: officieel verkocht en open over uitgaven
  5. Klussen met een kleintje: de verbouwing is begonnen
  6. Klussen met een kleintje: an die arbeit
  7. Klussen met een kleintje: verhuizen
  8. Klussen met een kleintje: wonen bij mijn ouders
  9. Klussen met een kleintje: het wordt wat te veel & het klussen gaat door

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.