‘Klussen met een kleintje’: de verbouwing is begonnen!

klussen-met-een-kleintje

Jaa eindelijk hebben we de sleutel. Tijd dus om jullie ons klushuis van buiten en binnen te laten zien. Ook vertel ik je hoe de verbouwing gaat in combinatie met een kindje en laat ik je zien wat we tot nu toe hebben uitgegeven (schokkende beelden).

 

klussen-met-een-kleintje

Ons huis

Ons huis <3 Ons huis staat midden in het centrum van Klazienaveen en laten we eerlijk zijn: er moet nogal wat gebeuren. Het is niet af. Maar als je eens in mijn hoofd kon kijken dan zou je zien wat voor paleisje het zou kunnen worden. Nee, alles is oud, kapot of versleten een verbouwing is dus geen overbodige luxe. Is ook niet zo gek als je hoort wat voor verleden deze woning heeft. Het is namelijk langere tijd verhuurd en de huurders hebben laat ik het netjes zeggen: ‘niet zo heel goed voor de woning gezorgd’. Er bleek een wietplantage in te zitten en daarvoor nog 10 Polen. Heb verder niks tegen Polen maar deze mensen hebben de woning gewoon half gesloopt. Zo kreeg ik een mail van Oxxio dat ons maandelijks termijnbedrag voor energie rond de € 350,- per maand gaat zitten. Dit bedrag is gebaseerd op rekeningen uit het verleden van deze woning. Die wietplantage waarschijnlijk. Inmiddels is dit wel aangepast hoor.

De verbouwing kan beginnen

Je ziet dat het er niet zo best uitziet allemaal maar daar was de prijs dan ook naar. Maar zo ongeveer ALLES  wordt gesloopt en vernieuwd. En ik heb er zin in! We beginnen met de verbouwing van de bovenverdieping. Vorige week hebben we de plafonds eruit gehaald, het behang van de muur gehaald en heeft Jan alles geïsoleerd. Een paar klusjesmannen hebben nieuwe gipsplaten aan de plafonds gemaakt en een elektricien heeft een nieuwe meterkast geplaatst + de stopcontacten gevreesd (dat schrijf je vast niet zo). Tot nu toe gaat ie lekker 🙂

 

Klussen met een kleintje

Het letterlijke klussen met een kleintje valt me best zwaar hoor. We zijn nu een week bezig met de verbouwing maar klussen in combinatie met werken en een klein jongetje is bijna niet te doen. Ik vind het echt pittig. Als ik thuis kom uit mijn werk heb ik nog een waslijst aan dingen die ik moet regelen en doen. Dat valt me best zwaar. Ook is Jan heel veel aan het klussen in ons nieuwe huis wat overigens heel fijn is maar dat betekent dat zo ongeveer het hele huishouden + de zorg van Gijs op mij heb genomen. ’s Avonds ben ik echt kapot, mijn hoofd tolt er ’s avonds van! Hopelijk kan ik daar in de komende weken een beetje balans in vinden. We gaan het zien. Wat ik minstens zo erg vind is dat Gijs nu best vaak naar de opvang en de oma’s moet. Ik weet dat het tijdelijk is en dat het moet omdat we het huis af willen hebben maar ik vind het echt verschrikkelijk om hem zo vaak weg te moeten brengen. Met buikpijn breng ik hem dan weg 🙁

Budget

O jongens dat geld. Dat geld glijdt echt uit mijn handen. Hieronder wat we daadwerkelijk hebben uitgegeven: € 2262,-. Klinkt nog weinig maar ik weet wat er allemaal nog uit gaat komen. De kozijnen, keuken en badkamer komen er nog aan en dat zijn echt de grootste kosten. Ik houd jullie op de hoogte.

 

verbouwingskosten

 

Alle artikelen in deze reeks lezen?

 

  1. Klussen met een kleintje: the new start
  2. Klussen met een kleintje: keuken uitzoeken, een leuke DIY en veel stress
  3. Klussen met een kleintje: naar Ikea, hijskraanlamp en lang wachten
  4. Klussen met een kleintje: officieel verkocht en open over uitgaven

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.