Hoe vieren wij pakjesavond?

pakjesavond

Jaa het is bijna zover. Misschien wel de leukste avond van het jaar. Pakjesavond. Maar hoe vieren wij het eigenlijk? Ik vertel het je vandaag.

 

pakjesavond

Ouderwets lootjes trekken

Wij vieren pakjesavond nog bij mijn ouders thuis. Gijs is namelijk nog het enigste kleinkind en om nou met z’n drietjes pakjesavond te vieren is minder gezellig. Daarom gaan we op 5 december altijd naar mijn ouders. Wij trekken nog ouderwets lootjes en maken een surprise of een gedicht. Voor Gijs zorgen wij als papa en mama zelf voor cadeautjes in de zak. De surprises gaan ook bij de zak ik.

 

Pakjesmiddag

Ik noem het wel pakjesavond maar het is eigenlijk pakjesmiddag. Dit jaar valt 5 december op een dinsdag en aangezien ons knulletje rond 19.00 uur toch echt wel richting bed moet vieren we het al later in de middag. Als iedereen er is verschijnen op magische wijze de zakken met cadeautjes en mag iedereen om de beurt een cadeautje voor iemand anders uit de zak pakken. Dat is altijd erg gezellig! De gedichten worden voorgelezen, de surprises worden bekeken en de cadeautjes worden uitgepakt. Love it!

 

Ook lezen? Hoe wij vroeger pakjesavond vierden

 

Nog meer gezelligheid

Rond een uurtje of 17.00 gaan we samen eten en na het eten spelen we nog een ontzettend leuk spel. Even kijken hoe ik dit uit ga leggen hoor. Iedereen zorgt voor een stuk of 2 kleine cadeautjes. Dat mag een beetje onzin zijn. Zo hadden we wel eens een fietsbel, reep chocola, kartonnen bekers dat soort dingen. Dan gooien we met een dobbelsteen. Gooi je een 6 dan mag je een ingepakt cadeautje pakken. Zodra alle cadeautjes vergeven zijn mag je ze uitpakken. Maar wacht, het spel is nog niet klaar. De timer wordt gezet op 15 minuten en er wordt weer met de dobbelsteen gegooid. Bij 1 worden alle cadeautjes naar links verschoven. Bij 3 moet je een cadeautje aan iemand anders geven en bij 6 mag je een cadeautje van iemand anders afpakken. Dit is echt zo’n ontzettend leuk spel! Ik hoop dat ik het een beetje logisch uit heb kunnen leggen ­čśë

 

Na deze hectiek gaan we naar huis en ploffen we op de bank ­čÖé  En hoe vier jij pakjesavond?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.