Veel harde buiken in het derde trimester

Ik heb best wel een heel vervelend kwaaltje. Ik heb namelijk ontzettend veel harde buiken in het derde trimester.

 harde-buiken-in-het-derde-trimester

Bekend kwaaltje

Rond de 19 weken had ik ook al last van harde buiken. Door heel rustig aan te doen kon ik die harde buiken verminderen. Toen ik rond 25 weken bijna 6 weken zomervakantie had waren ze zo goed als weg. Ik dacht er helemaal niet meer aan. Ik deed dan ook heel rustig aan en had een hele ontspannen vakantie. Niks aan het handje!

Harde buiken in het derde trimester

Het begon weer toen ik weer moest werken na de vakantie. Inmiddels was ik bijna 32 weken zwanger. Ik had ook niet een paar harde buiken op een dag, maar gelijk wel een stuk of 30. Meteen maar contact opgenomen met de verloskundige. Volgens haar kon het goed zijn dat het kwam door het werk. Toch wilde ze voor de zekerheid checken of ik toch geen blaasontsteking had. Ik dus met mijn goeie gedrag richting de huisarts met zo’n stom potje. De verloskundige drukte mij op het hart dat als het geen blaasontsteking was ik nog rustiger aan moest doen.

Rustiger aan doen dus

Die middag gebeld voor de uitslag. Volgens de assistent was mijn urine schoon. Wel wilde ze mij nog even waarschuwen. Harde buiken zijn meestal onschuldig, behalve als je al verder in de zwangerschap bent en ze erg veel aanwezig zijn. Dan is het bijna altijd een teken dat je rustiger aan moet doen. Oftewel, ik moest op mijn werk gaan overleggen want ik moest minder gaan werken. Een gesprek waar ik echt geen zin in had.

Zeur zwangere

Weet je wat het was? Ik hoefde nog maar 2 weken tot mijn verlof, het schooljaar was nog maar net begonnen en dan kom ik alweer aan te ‘zeuren’. Het voelt gewoon zo fout. Maar het moest. Ik moest dit doen voor mijn kindje. En je maakt het altijd groter in je hoofd dan het uiteindelijk is. Het was geen probleem en kreeg alleen maar steun. Dus zou ik de komende 2 weken halve dagen gaan werken. Uiteindelijk vond ik die 2 weken halve dagen werken nog steeds wel pittig. Ik merkte aan mijn lijf dat het beter ging. De harde buiken waren minder maar nog steeds wel aanwezig. Volgens de verloskundige hoort dat ook een beetje bij het derde trimester, helemaal als je al iets verder bent.

Verlof = good

Ik was nog geen 2 dagen met verlof of ik voelde mijn buik al rustiger worden. En niet persé omdat ik niks meer deed. Maar vooral omdat wanneer ik wel iets deed ik daarna eerst een half uur op de bank ging liggen. Zo kon ik het toch nog goed volhouden. Ook helpt het mij enorm om lekker bad te gaan. Ik voel mijn buik letterlijk ontspannen in bad. En zo is het hopelijk op deze manier nog een paar weken goed vol te houden.

Had jij veel last van harde buiken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.