Harde buiken bij 19 weken zwangerschap

harde-buiken-bij-19-weken-zwangerschap

Toen ik 19 weken zwanger was had ik al last van harde buiken. Ik vond het best een beetje eng om zo vroeg hier al last van te hebben.

Zeurende buik

Al een paar dagen voelde het een beetje vreemd. Ik kon het niet helemaal plaatsen. Eerste dacht ik dat de baby gewoon gigantisch aan het draaien was. Ik weet nog dat aan het eind van de zwangerschap bij Gijs dat best een beetje pijnlijk was. Maar ik was nog maar 19 weken zwanger. Dat zou gek zijn. Als ik de baby voelde, dan waren het kleine plopjes. Nog lang niet dat het pijnlijk was. Opeens viel het kwartje. Ik heb gewoon harde buiken, en dat bij 19 weken zwangerschap al. Ik begon me gelijk zorgen te maken. dat kon toch niet goed zijn? Dokter google bracht me ook niet veel steun. Ik besloot maar even rustig aan doen en de volgende dag de verloskundige te bellen.

Een harde buik is een spiersamentrekking van de baarmoeder tijdens de zwangerschap. De buik voelt strak en hard aan. De spieren van de baarmoeder trekken samen, gemiddeld gedurende dertig seconden. (Wikipedia)

Harde buiken bij 19 weken

De verloskundige kon me wat gerust stellen. Het kon volgens haar waarschijnlijk 2 dingen zijn. Of ik had een blaasontsteking of mijn baarmoeder zou zo flink groeien dat ik er bij 19 weken al harde buiken van zou hebben. Gelijk dacht ik dat het dat tweede moest zijn. Ik heb volgens mij in mijn hele leven nog nooit blaasontsteking gehad. En had er ook geen last van. Toch zou ik de volgende dag voor de zekerheid dit laten testen. Uit de test kwam inderdaad dat ik geen blaasontsteking had.. Nadat ik een dag heel rustig aan had gedaan merkte ik inderdaad dat het minder was geworden.

Leestip: Zwanger maar baal van de weegschaal

Een week later waren de harde buiken bij mij helemaal weg. Achteraf gezien had ik die dagen ook flink wat last van mijn darmen gehad. Ik weet niet of het kan hoor, maar misschien dat dat de harde buiken ook wat kan stimuleren? Hoe dan ook is een stapje terug doen in mijn geval ook niet verkeerd geweest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.