Een accentmuur maken? Dit heb je nodig!

Ben jij van plan om een accentmuur te maken in jouw woonkamer, slaapkamer, hal of keuken? Dat vinden wij een supergoed idee! Misschien zijn al jouw muren op dit moment geverfd in dezelfde tint en is het tijd voor wat nieuws. Met een accentmuur kun je niet alleen een mooi contrast creëren, maar zorg je direct dat de ruimte een andere uitstraling krijgt. Daarnaast is het een vrij budgetvriendelijke manier om het een en ander aan te passen in jouw woning. We gaan snel aan de slag met de benodigdheden!

Zorg voor de juiste tools

Het is belangrijk om een aantal tools in huis te hebben. Denk aan verfrollers, maar ook elektrisch gereedschap. Misschien moet je wat gaten opvullen in de muur of is het nodig om de plinten eerst te verwijderen. Een goedgevulde gereedschapskist komt dan wel van pas. Mis je nog een benodigd apparaat? Je kunt snel gereedschap bij mastertools.nl bestellen, dan heb je dit waarschijnlijk morgen al in huis!

Kies de afwerking

Een accentmuur kun je op meerdere manieren creëren. Je kunt ervoor kiezen om snel aan de slag te gaan met een frisse verfkleur, maar je kunt natuurlijk ook voor een druk behangprint kiezen. Dat ligt er maar net aan voor wat voor sfeer je gaat en wat goed bij jullie woning past. Je kunt ook kiezen voor een bijzondere wandafwerking, zoals beton ciré of Italiaans stucwerk. Kortom, er zijn ontzettend veel opties en het is wel zo handig om dit van tevoren te bepalen!

Aan de slag

Het ligt er een beetje aan wat voor afwerking je hebt gekozen, of je zelf aan de slag kunt. Als jij simpelweg een nieuw kleurtje op de muur wilt hebben kun je dit namelijk gemakkelijk zelf doen. Met een speciale wandafwerking gaat dit toch wat moeilijker en heb je waarschijnlijk een professional nodig die dit voor je uitvoert. Zorg dat de ruimte eromheen vrij is en je de vloer afdekt. Zo kan jij – of de professional natuurlijk – snel aan de slag.

De afstyling

Als alles af is, komt het allerleukste gedeelte van de klus. Je mag de boel namelijk gaan stylen. Nu jouw accentmuur een volledig nieuwe sfeer geeft aan jouw woonkamer, hal of keuken, zal je het een en ander moeten gaan schuiven. Je kunt de wand helemaal stylen naar jouw smaak, maar doe eens wat inspiratie op bij platformen als Pinterest. Wie weet zie je een gave inrichting waar je zelf nog niet aan gedacht had, maar wat wel heel goed bij jouw huis past!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.