Wij gaan onze woning uitbouwen

Eigenlijk willen we al een hele tijd uitbouwen. Maar eerst had ik een burn-out en toen werd ik zwanger. Niet bepaald het moment voor zoiets. Nu gaat het toch echt gebeuren.

Verbouwplannen?

Heb je een paar jaar geleden een klushuis opgeknapt, wil je nu alweer uitbouwen. Klinkt een beetje gek hè! Toch hadden we van het begin af aan al de wens. Maar ja, de centjes hè 😉 Inmiddels wat jaren verder en kunnen we het doen! En echt niet dat we persé klein wonen maar onze woonkamer/keuken is niet in verhouding tot de rest van ons huis. Natuurlijk is het pure luxe. Er zijn mensen genoeg die zich met een groot gezin in een flatje moeten vermaken. Dat lukt ook. Maar helemaal met kleine Luuk er bij is het gewoon vol. Er staat constant speelgoed, een box en het huis is gewoon letterlijk te klein. Tijd dus voor verandering.

Stukkie er aan

Eigenlijk is het heel simpel wat we willen. We willen er gewoon een vierkantje bij aan plakken. Aan de achterkant zodat we geen gedoe hebben met vergunningen. We hebben het al laten uittekenen en we plakken er 22 m2 meter aan. In die vierkante meters willen we de woonkamer hebben. Waar nu de woonkamer is komt de eetkamer. Alles wordt opgeknapt en er komt een lange mooie tafel met stoelen voor genoeg mensen. Ik wil al járen een ronde eettafel maar bij mijn man komt dat er echt niet door. Die wil persé een rechthoekig blad. Nouja, hoe we het gaan inrichten zien we dan wel. Eerst maar eens kijken o er überhaupt budget overblijft voor een tafel.

voor-en-na-tuin
De achterkant van onze woning
voor/na de verbouwing

Hoe gaan we het doen?

De vorige verbouwing heeft mij een burn-out gekost. Deze uitbouw gaan we dus een beetje anders aanpakken. Ik heb daar echt geen zin meer in. Ik heb met mijn man afgesproken dat ik er gewoon geen stress van wil hebben en dus de regeldingen aan hem overlaat. Nu is dat waarschijnlijk niet helemaal te voorkomen maar het scheelt dat ik het een beetje uit handen kan geven. Ook hebben we er geen haast bij. Zolang ik ’s avonds de deur dicht kan doen en gewoon even kan Netflixen kan ik het wel even naast mij neerleggen. Wanneer we gaan beginnen, dat weten we nog niet zo goed. Maar we denken dat we dit voorjaar/zomer de stappen gaan maken. Ik houd jullie sowieso op de hoogte 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.