Happy stones maken – welke stiften – hoe werken ze?

happy-stones-maken

Het is inmiddels een leuke hobby geworden. Happy stones maken is zo leuk! Ik vertel je hoe ze werken en welke stiften ik gebruik.

Blije stenen?

Happy stones zijn versierde steentjes. Vaak geverfd of met een stift versierd. De steentjes kun je verstoppen langs plekken waar wandelaars of kinderen zijn. Het doel? Gewoon een leuk momentje voor iemand creëren. Meer is het niet. Ik vind het leuk om te doen met mijn zoontje. Hij vindt het geweldig om de stenen te versieren en te verstoppen. Laatst hadden we eentje verstopt vlakbij ons huis. Hij wilde om de zoveel minuten kijken of die steen al door iemand gevonden was. Helemaal blij toen bleek dat de steen meegenomen was. Ook hebben wij laatst zelf 2 stenen gevonden. Dat was echt heel leuk! Het stelt niet zoveel voor allemaal, het is vooral leuk. In Klazienaveen hebben we een eigen Facebookgroep. Hier plaats ik een foto van de stenen die ik heb verstopt en plaats ik een foto als ik stenen heb gevonden. Heel grappig om te zien dat er dus mensen mijn stenen vinden.

Happy stones maken

Voor mij was het even puzzelen naar een goede werkwijze. Ik had in het begin nog niet de juiste materialen. Ik verfde de stenen met slechte acrylverf van de Action en lakte ze daarna. Op zich niet een verkeerde methode hoor. Maar gaf me niet het gewenste resultaat. Zorg sowieso voor mooie stenen. Soms heb je geluk en vind je een mooie steen. Ik heb het geluk dat ik nog een flinke zak met groot grind heb liggen. Daar haal ik de mooiste stenen uit. Ik maak ze even schoon, laat ze drogen en ga ze daarna versieren. Mijn inspiratie haal ik van Pinterest. Ik typ iets in als ‘cute doodles’ en de leukste plaatjes komen tevoorschijn.

Happy-stones-maken-versieren-stiften

stiften

Persoonlijk ben ik fan van het versieren van de stenen met stiften. Ik gebruik deze permanente sharpies. Ze werken goed. Ik heb er al wel 100 stenen mee versierd. Het voordeel van stiften is dat je erg nauwkeurig kan werken en ze gelijk droog zijn. Je kunt deze stenen nog aflakken maar omdat ze bewerkt worden met een permanente stift hoeft dat niet persé.

verf

Het voordeel van werken met verf is dat je kunt werken met meerdere lagen. Je kunt de steen eerste een mooie basiskleur geven en daarna er op schilderen. Het nadeel is dat het steeds met drogen en je het wel moet aflakken. Je wil niet dat de verf er door de regen af gaat en in de natuur verdwijnt. Kies een goed dekkende acrylverf. Niet die rommel van de Action. En lak goed af.

Meer leuke activiteiten vind je op mijn DIY pagina.

2 Comments

  1. Ik heb ook al veel happy stones gemaakt, maar ik vind de acrylstiften van de Action geweldig! Alleen rood en wit hebben ze niet in de setjes van de action dus die heb ik bij de plaatselijke hobby winkel gekocht. Lijntjes doe met dunne watervaste stift.

  2. Ik werk met dezelfde stiften maar op geverfde (acriel) stenen doen ze het niet. ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.