Decoratie bij de voordeur voor het hele jaar

De voordeur is het eerste wat mensen zien voor ze bij je binnenkomen. De eerste indruk wil je vaak goed achterlaten. Kies voor decoratie bij de voordeur die alle seizoenen mee kan gaan.

Een nette voordeur

Een mooie voordeur begint bij een net kozijn. Is het tijd voor een nieuw exemplaar? Kijk dan een naar een kunststof kozijn. Het onderhoud is minimaal en je kunt kiezen uit vele kleuren of zelf voor een houtnerf-look. Naast dat gaan de meeste kozijnen zo’n 75 jaar mee en is een kozijn zo gemaakt dat het de warmte goed binnenhoudt. Op de site van ALKU kun je alle mogelijkheden vergelijken. Oftewel, begin je nette voordeur met een goede basis. Vanuit daar kun je losgaan met decoratie.

Een krans uit het seizoen

En prachtige groen gevulde krans is vaak een enorme eyecatcher als het gaat om decoratie bij de voordeur. En wat veel mensen denken is zo’n krans niet alleen passend in de kerstperiode. Maar juist het hele jaar door kun je een krans maken of kopen dat past bij het seizoen.

Kerst: Kerstballen, verlichting, kerstgroen en rode besjes
Voorjaar: Krans met veel jong groen gemengd met het de gele bloem het Chinees Klokje.
Pasen: Paastakken, kwarteleitjes, strik in pastelkleur
Zomer: Eucalyptustakken, zonnebloemen, wisselende mix van bloeiende bloemen.
Herfst: Gedroogd fruit, klein sierfruit, dennenappels.

Een deurmat

Een deurmat is niet alleen een decoratief item voor bij de voordeur. met een deurmat buiten zorg je dat de viezigheid al van je schoenen af is, voordat je binnenkomt. Een deurmat buiten is daarom zeker aan te raden, want zo blijft het binnen een stuk schoner. Ga voor een mat van kokosvezel voor een natuurlijke uitstraling.

Beplanting bij de voordeur

Planten bij de voordeur kunnen zorgen voor een geweldig effect. Heb je een border naast het huis dan kun je via de border het tot één geheel maken. Met planten in losse potten kun je wisselen per seizoen. Denk aan bloembollen, hyacinten, zomerbloeiers of kerstbomen passend bij de tijd van het jaar. Liever zo min mogelijk werk? Kies voor vaste planten die het hele jaar kunnen blijven staan als grassen, struiken of kleine bomen.

Huisnummerbordje

Een emaille huisnummerbord zorgt voor een chique uitstraling. Liever iets persoonlijks? Je kunt op allerlei sites zelf een bordje ontwerpen met bijvoorbeeld de namen van gezin. Ziet er toch gelijk netjes uit.

Brievenbus

De brievenbus is ook zo’n item die veel mensen vergeten mee te nemen bij de aankleding van het huis. Zo’n groene brievenbus van de gemeente geeft toch niet helemaal de uitstraling die je misschien wilt neerzetten. In tuincentra of online is vaak genoeg keus om eentje te kiezen die past bij jullie.

Deurbel

Niks is vervelender voor een gast wanneer hij wacht bij de deur tot dat er open wordt gedaan en blijkt dat de bel het niet doet. Zorg in ieder geval dat de bel werkt. Daarnaast kun je een bel kiezen die ook weer de juiste uitstraling geeft.

Raamstickers

Met raamstickers kun je op een goedkope, snelle manier je voordeur of raam veranderen binnen een thema. Ga los binnen het seizoen met raamstickers van de feestdagen. Je kunt zelfs raamfolie op maat bestellen, met het huisnummer of de familienaam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.