8 tips voor een kindvriendelijke badkamer

Voor het aanleggen van een kindvriendelijke badkamer moet je rekening houden met meerdere dingen. Denk bijvoorbeeld aan de veiligheid van de badkamer maar ook aan het praktisch inrichten van een ruimte.

Pin Mij!

Een veilige vloer

Elke ouder kent de angst van rennende kinderen in het zwembad. De vloer is spekglad en dat in combinatie met blote voetjes is levensgevaarlijk. Zogenoemde ‘antislip tegels’ kunnen gladheid in de badkamer voorkomen. Ga je een complete badkamer renoveren dan is de tegel iets om over na te denken.

Een badkuip

Een badkuip is met kinderen geen must maar toch wel heel erg handig. Zo kun je makkelijk meerdere kindjes tegelijk in bad doen. Ondertussen vinden kinderen een bad vaak erg fijn. Denk voor de veiligheid aan een anti-slip mat en een fijne mat waar je je kindje op kan afdrogen. Een passend zitje is voor de kleinsten ook een veilige keus. Onder het badderen kun je als ouder vaak met de kinderen in het zicht even een huishoudelijk werkje doen. Weten of een bad een mogelijkheid is, ga je badkamer ontwerpen online, zo krijg je een goed beeld van wat er mogelijk is. Zie hier onze eigen badkamer, ook inclusief bad.

Kindvriendelijke douche

Mocht je geen bad willen, of er geen ruimte voor hebben kijk dan of het mogelijk is om een ruime douche aan te schaffen, het liefst zonder een drempel. Handig om er dan een babybadje in te kunnen zetten of om later met je kindje samen te gaan douchen. Denk ook aan een losse handdouche. Dat is makkelijk om uiteindelijk de haren van je kindje mee te kunnen wassen.

Poetsen op kinderhoogte

Voor een kindvriendelijke badkamer moet je zorgen dat je kind ook goed bij de wasbak kan. Uiteindelijk wil je dat je kind zelfstandig zijn tanden kan poetsen. Je kunt kiezen voor een apart verlaagd meubel, of een meubel dat deels lager is. Maar je kunt ook kiezen voor een krukje. Makkelijker te regelen en budgetproof.

Veilige thermostaatkraan

Zorg voor een veilige thermostaatkraan die in ieder geval de temperatuur kan begrenzen. Blijf oppassen van de buitenkant van de thermostaat kan nog steeds heet worden. Volgens laatste ontwikkelingen zijn er kranen die koel kunnen blijven. Maak hoe dan ook met je kindje duidelijke regels over het gebruik van de kraan. Jij als ouder kunt vaak het best inschatten welke regels voor jullie nodig zijn om het veilig te houden.

Lekkere warmte

Ook al is er helemaal niks mis met een verwarming, vloerverwarming is wel de meest veilige keus. Kinderen kunnen zich met hun kleine handjes niet branden aan de buizen, maar ze hebben toch lekkere warme voeten. Scheelt ook weer ruimte in de badkamer.

Veilig opbergen

Zorg voor een veilige opbergruimte voor medicijnen en schoonmaakmiddelen. Een kinderslot op het kastje kan vaak al voldoende zijn. De spullen hoog zetten is in ieder geval niet overbodig. Berg daar ook je losse elektronische apparaten op. Elektronica in combinatie met water is nooit een goed idee. Lees alle tips over een veilige badkamer voor kinderen.

Speelgoed uit het zicht

Die badeendjes houd je misschien liever uit het zicht. Er zijn handige mandjes met zuignap die zorgen dat het speelgoed hygiënisch opgeruimd kan worden. Is toch iets fijner badderen als ouder zonder 10 eendjes om je heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.