Voorbij het blauw. Zo regel je een stijlvolle, moderne jongenskamer

De tijd dat een jongenskamer blauw moet zijn is al lang en breed vervlogen en voetbalbehang is wel erg jaren 80. De jongenskamers van nu zijn stoer, stijlvol en praktisch ingericht zodat je zoon heerlijk kan slapen en spelen in een kamer die niet alleen voor hem gaaf is maar voor jou ook een lust voor het oog.

 

 

Kleuren en materialen

Mix en matchen van materialen is de key voor het creëren van een mooie jongenskamer. Vervang de kleur blauw eens voor grijs, zwart of wit. Stoere materialen zoals metaal, en (bak)steen kun je combineren met zachte stoffen en vintage meubelen. Een stoere jongenskamer mag kracht uitstralen maar het moet natuurlijk wel gezellig blijven. Het komende jaar is het gebruik van hout erg in, wat de kamer ondanks het gebruik van industriële materialen meteen lekker sfeervol maakt.

 

Denk internationaal

Vergeet de Nederlandse kneuterigheid. Denk internationaal! De stijl van een New Yorkse loft is een perfecte stijl met een fijne ambiance voor een jongenskamer. Gecombineerde materialen en een licht industrieel look geven de kamer veel allure.

Meubels

Je wilt natuurlijk dat je kind lekker kan spelen in zijn eigen kamer maar daarvoor heeft hij wel een beetje ruimte nodig. Zet de kamer daarom niet helemaal vol met meubilair maar kijk wat beter naar de functionaliteit van de meubelstukken. Als je een babykamer aan het inrichten bent is het natuurlijk ook belangrijk dat je zelf makkelijk kunt bewegen in de kamer. Het beste kun je kiezen daarom kiezen voor meubilair waar veel dingen in op te bergen zijn. Kasten met veel laatjes bijvoorbeeld. Zo hou je ruimte in de kamer om te bewegen en zorg je meteen voor ruimtelijkheid.

 

Tip:
Kijk voor meubels gewoon eens op marktplaats. Veel meubels zijn met een klein likje verf weer zo goed als nieuw en zo houdt je wat geld in je zak voor accessoires. Kies als je de meubels een nieuwe look geeft voor neutrale kleuren om de rust te bewaren. Anderzijds kun je unieke design kinderkamer meubels vinden bij CozyKidz.

 

 

Accessoires

Heb je de stoffering en meubels voor elkaar dan is het tijd voor de finishing touch. Wat hang je aan de muur? Je kunt natuurlijk gaan voor kant en klare schilderijen en posters uit de winkel maar je zou er ook voor kunnen kiezen zelf een poster te ontwerpen. Sterker nog, je zou dit samen met je kind kunnen doen. Je kunt dan kiezen voor bijvoorbeeld een zelfgemaakte tekening of een mooie vakantiefoto. Hoe cool is het om je eigen werk aan de muur te hebben? Indien je twee linkerhanden hebt, dan zou je hier eventueel hippe kinderkamer posters kunnen vinden.

Geïnspireerd geraakt? Dan wensen je veel plezier bij het creëren van een mooie, stijlvolle kamer die je niet alleen met trots kunt laten zien aan je bezoek maar waar je zoon zich ook heerlijk thuis kan voelen.

 

  • Dit artikel is geschreven in samenwerking met CozyKidz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.