Vind je koffie saai? 5 tips om koffie spannender te maken

Hoewel we geneigd zijn om vaak ongeveer hetzelfde bakje te maken, kun je juist uitgebreid variëren met koffie. Als je uitgekeken bent geraakt op je vaste bereidingswijze of als je de smaak van een gewoon bakje koffie überhaupt wat saai vindt: lees vooral onze tips om je kop koffie spannender te maken!

Koffie met melk

We beginnen met een bekende toevoeging aan koffie: melk. Je kunt gewone koffiemelk in de mok gieten, maar er zijn toch wel betere opties. Maak je bijvoorbeeld wel eens een lekkere cappuccino of latte macchiato voor jezelf? Zo’n luxe koffie bestellen we wel vaker in de horeca, maar thuis kiezen we hier lang niet zo regelmatig voor. We geven het toe: je bent iets langer bezig met de bereiding. Maar het smaakt toch zó goed! Houd bij het koffie kopen wel rekening met de variant die je kiest. Zo smaakt cappuccino het best met espresso. De sterke koffiesmaak maakt dat de combinatie perfect in balans is. Nespresso kun je hier natuurlijk ook goed voor gebruiken.

IJskoffie

Heb je al eens koude koffie gedronken? Daarmee doelen we niet op een kop koffie die je per ongeluk hebt laten afkoelen, maar op een ijskoffie. Met name in de zomermaanden is deze bereidingswijze van koffie geliefd. Je kunt zwarte koffie koud drinken, met ijsklontjes erbij. Maar het is wel spectaculairder om ook hier weer melk bij te stoppen. Maak bijvoorbeeld een iced latte macchiato. Je moet het even in de vingers krijgen, maar dan heb je ook wat. Verder is het nog een optie om een laagje koffiesiroop toe te voegen, voor een zoete touch. Weer eens iets anders dan suiker! Siropen zijn er in veel smaakjes te vinden: van hazelnoot tot speculaas.

Affogato

Om tot ijskoffie te komen, kun je trouwens ook een bolletje ijs in koffie stoppen! Officieel heet zo’n drankje een affogato. Weer wat geleerd. De Italianen stoppen hier slagroomijs bij, vanwege de neutrale smaak van het ijs. Al kun je er natuurlijk ook andere smaken mee uitproberen. Denk aan een bolletje vanilleroomijs. Nog niet zoet genoeg voor jou? Probeer dan chocolade- of karamelijs. Zo is dit drankje ook geschikt voor de zoetekauwen onder ons.

Koffie met chocolademelk

Koffie en chocolademelk gaan verrassend goed samen. Maak daarom zeker eens een chocokoffie. Maak een warm kopje koffie, en breng de koffie samen met opgewarmde chocolademelk. De ideale verhouding is voor iedereen weer anders. Als je meer bitterheid wilt, voeg je meer koffie toe. Maar als je liever een zoetere smaak proeft, ga je juist voor meer chocolademelk. Een paar keer oefenen maakt dat je tot de perfecte verhouding komt.

Koffie met alcohol

De laatste tip: combineer koffie met alcohol. Heerlijk als toetje na het diner bijvoorbeeld! Je kunt verschillende dranken met koffie combineren, zoals whisky, bourbon, rum of cognac. Ga na wat jij het liefst drinkt. Om het geheel wat zoeter te maken, wordt er ook vaak slagroom aan toegevoegd. Absoluut een feestelijk drankje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.