Thuis Pasen vieren met kinderen

Normaal gaan we elk jaar uit eten. Dit jaar gaan we dus voor het eerst thuis Pasen vieren. Niet zo leuk als anders maar we gaan er maar het beste van maken denk ik.

thuis-pasen-vieren-met-kinderen

Thuis Pasen vieren met kinderen

Uitgebreid brunchen

Dit is toch de meest voor de hand liggende activiteit met Pasen. Gezellig samen ontbijten of brunchen hoort er toch min of meer een beetje bij. Lekkere broodjes, croissantjes en een eitje. Daarnaast kun je samen met de kinderen de tafel in paasstijl dekken om het af te maken. Als kinderen er zin in hebben kunnen ze zelf een mooi tafelkleed versieren of juist placemats versieren voor het hele gezin. Leestip –> 12 x inspiratie voor de paasbrunch.

Eieren zoeken

Eieren zoeken is ook zo’n activiteit wat natuurlijk prima thuis of in de tuin kan. Ikzelf heb van die plastic eieren die je kunt vullen. Ik doe er een chocolade-eitje in, een verrasingsei of iets anders kleins. Het kind had de tijd van zijn leven. Heb je iets oudere kinderen? Maak een speurtocht door het huis, teken een plattegrond of laat ze zelfs videobellend de eitjes zoeken.

Taart bakken

Maak samen een lekkere paastaart of cupcakes. Er zijn recepten genoeg maar versieren blijft natuurlijk het leukst. Koop lekker veel chocolade-eitjes, haasjes en bloemetjes om de taart te versieren en je hebt vast een ontzettend gezellige middag.

Spelletjesmiddag

Er zijn genoeg spelletjes te doen natuurlijk als gezin. Ga kaatsen met noten, doe ‘konijntje prik’ in plaats van ezeltje prik of doe ganzenbord in paasstijl. Andere oud-Hollandse spelletjes doen het ook altijd goed. Ga sjoelen, koekhappen of speel mens erger je niet.

Filmmiddag

Geen zin om van alles te organiseren? Wie zegt dat thuis Pasen vieren actief moet zijn. Kijk samen een mooie Disneyfilm. Paaseitjes er bij en een lekker dekentje over. Lekker toch!

Eieren verven

Eitjes verven is ook zo’n klassieker met Pasen. Wist je dat je heel makkelijk thuis met natuurlijke materialen eieren kunt verven? Hieronder een overzicht van alle ingredi├źnten en bij ‘Lekker en simpel‘ de hele werkbeschrijving.

Roze of rood: bieten- of bessensap.
Bordeauxrood: rode uienschillen.
Blauw tot paars: bosbessen.
Blauw: rode kool.
Groen: spinazie.
Bruin: gebrouwen koffie.
Geel: kurkuma

Mini paasvuur

Een Paasvuur staat symbool voor de overwinning op de dood door Christus’ opstanding tijdens Pasen. Maar waarom niet thuis zelf fikkie stoken? Wel veilig natuurlijk. In een vuurton of vuurschaal met toezicht. Maar wel leuk toch?

Broodjes bakken

Dit kan natuurlijk net zo als voorbereiding op de lunch of brunch maar is ook leuk als losse activiteit. Broodjes vlechten, figuren maken of gewoon bolletjes kneden. De mix zelf koop je kant en klaar in de winkel, je hoeft vaak alleen maar water toe te voegen.

Bak Paaskoekjes

Voor de meeste kinderen toch wel een heerlijke activiteit. Samen koekjes bakken en versieren. Eventueel langs de buurt om de koekjes uit te delen. Wel op veilige afstand natuurlijk ­čśë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.