Mijn kind bloeit op door thuisonderwijs

Ik had niet verwacht dat ik nog eens enthousiast zou zijn over iets in deze coronaperiode. Maar ik zie een positieve verandering bij mijn kind.

Gaat op rolletjes

Nu zitten wij wat betreft thuisonderwijs in een perfecte situatie. Ik ben al meer dan 10 jaar lerarenondersteuner in het onderwijs en mijn man heeft overdag nog volop tijd om mijn zoon te helpen bij zijn schoolwerk. Oftewel ik heb de kennis en leg alles ’s avonds klaar voor mijn man en hij voert het uit. Zoals je kunt zien in het schema is het een ontzettend gevarieerd aanbod en heb ik gekeken waar Gijs wat extra hulp bij kan gebruiken.

Lekker bezig!

Dat dit werkt is een combinatie van verschillende dingen. Als eerste heb je natuurlijk 1 op 1 begeleiding. Gijs is nogal een dromer en krijg op school de helft niet mee. Daarnaast is Gijs ontzettend enthousiast en wil constant met ons spelletjes (oefeningen) doen, dingen bouwen met ons en knutselen. Hij geniet hier gewoon van. Ik zie hem gewoon met de dag vooruit gaan. Hij zit goed in zijn vel, is opeens ’s nachts zindelijk en gaat echt met sprongen vooruit. Zo ontzettend leuk om te zien!

Geen ‘homeschoolmom

Toch ga ik echt geen thuisonderwijs geven hoor. De school van Gijs is ontzettend goed bezig om het zo goed mogelijk voor Gijs en de andere kinderen te maken. Niks ten nadele van de school dus! En natuurlijk leert hij misschien sneller tellen en rijmen maar school is zo ontzettend veel meer. Samen spelen, samen werken, omgaan met andere kinderen, werken in een groep, zo kan ik nog wel even doorgaan. Daarnaast vindt hij het geweldig op school en vind ik het belangrijk dat ik hem zo heel langzaam toch wat los leer laten. Toch zou ik best Gijs 1 middag in de week thuis willen houden om hem wat 1 op 1 begeleiding te bieden. Helaas is dit in Nederland niet zomaar mogelijk ­čśë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.