Moederfiets of gewone fiets, wat koos ik?

Als je als moeder een nieuwe fiets koopt kun je ook gaan voor een moederfiets. Maar wat zijn de voordelen en nadelen van zo’n fiets? En wat koos ik? Een moederfiets of gewone fiets.

Fietsje kopen

Toen ik als nieuwe mama op zoek ging naar een nieuwe fiets leek een moederfiets mij ideaal. In mijn zoektocht kwam ik erachter dat zo’n nieuw fietsje niet heel goedkoop is. Tweede hands waren ze best lastig te vinden en was de keuze best beperkt. Natuurlijk wilde ik ook graag een nieuwe moederfiets maar dan zou ik nog even door moeten sparen.

Toch geen moederfiets?

Toen we bij een fietsenhandelaar kwamen en ik vertelde dat ik graag een moederfiets wilde bracht hij mij op een ander idee. Een moederfiets is vooral handig voor als je kindje voor op de fiets zit. Zo’n fiets heeft namelijk een ruime instap. Daarnaast heeft zo’n fiets nog wel meer voordelen maar daar betaal je dan ook voor. Naast dat doe je toch wel een jaar of 10? met een fiets. Dat maakte dat ik ook wel ging kijken naar andere fietsen. Online zijn er natuurlijk genoeg mooie fietsen te vinden. Denk aan de Gazelle miss grace of elektrische fietsen. Ik heb zelfs even gedacht aan een bakfiets. Uiteindelijk heb ik via een handelaar een mooi tweede hands fietsje kunnen scoren ­čÖé Ik zal eerlijk zijn, ik ben gewoon niet zo zuinig. Geef mij geen dure, mooie dingen, ik sloop die bende.

Moederfiets of gewone fiets

Iedereen moet die keuze voor zichzelf maken. Ik kan me best voorstellen dat als je kleine kinderen hebt dat je zo’n moederfiets heel handig vindt. Persoonlijk ben ik gegaan voor een gewone fiets en heb ik daar geen spijt van gehad. Nu fiets ik ook geen hele flinke stukken met mijn kind.

Waarom een moederfiets?
  • Lage instap waardoor fietsen makkelijk blijft met een kindje voorop
  • Vaak voorzien van dubbele standaard
  • Genoeg ruimte en kracht voor een zitje achterop
Waarom een gewone fiets?
  • Meer keus
  • Als de kinderen uit de zitjes zijn heb je een gewone fiets

*Samenwerking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.