Waarom er geen huisdier komt

Natuurlijk, zeg nooit nooit. En misschien ooit wel een vis of een schildpadje maar ik durf wel zeker te zeggen dat er geen hond in dit huis komt.

Jeuk!

Het is ook niet dat ik dieren persé niet leuk vind. Al ben ik er ook niet gelijk fan van. Maar dat heeft eigenlijk niet zoveel te maken met de reden waarom wij geen huisdier zouden nemen. Het heeft alles te maken met onze allergieën. Wij alle drie zijn namelijk hartstikke allergisch voor harige dieren.

Farmgirl

Ik ben opgegroeid op de boerderij. Voor mijn gevoel zat ik altijd wel onder de eczeem. Al was het bijvoorbeeld in de winter wel wat erger hoor. Wij hadden dieren op de boerderij maar ook een hond. Nu was het echt niet zo dat ik dagelijks een mega allergische reactie had maar elke dag was het wel aanwezig. Onze hond zelf viel ook altijd wel mee maar honden bij anderen, of cavia’s, konijnen of katten waren echt een ramp. Dan zat ik echt onder de eczeem. Nu ik ouder ben is dit al een stuk minder. Nu woon ik natuurlijk ook niet meer op een boerderij en kom ik minimaal in aanraking met allergie opwekkers.

Allergie + allergie = allergie

Nu heeft mijn man ook last van allergie. Weer op een hele andere manier maar ook voor dieren is hij allergisch. Toen we net samenwoonden leek een hondje mij zo geweldig maar door de allergieën was dat gewoon niet te doen. Toen we Gijs kregen was het ook niet zo gek dat hij ook last had van allergieën. Vooral als baby had hij er heel veel last van. Toen hij vorig jaar een hondje aaide en een mega allergische reactie kreeg wist ik dat we geen huisdier zouden moeten nemen.

Aah toe?

“Zullen we een klein babyvisje kopen Jan?” Regelmatig komt deze vraag van mij. Lijkt me toch wel leuk een huisdiertje, ook al is het maar een vis. Maar dan komt Jan weer met zijn wijze geneuzel: “En wie gaat die kom schoon maken dan? Jij durft die vis niet er uit te halen.” Ja, ik weet wel dat hij gelijk heeft maar soms lijkt het mij zo leuk. Nouja, het is gewoon niet anders.

Vrijheid blijheid

Geeft ook wel een stukje vrijheid, geen huisdier hebben. Zo’n diertje kan toch niet de hele tijd alleen zijn, hij moet uitgelaten worden en aandacht hebben. Als je op vakantie gaat moet je altijd zorgen dat het beestje ergens terecht kan. Naast dat bespaart het natuurlijk geld. Denk aan dierenartskosten, een mand, een hondenhok en speelgoed. Laat staan het voer. Want het verwende beestje krijgt geen gewone brokken maar moet natuurlijk Dierenvoeding royal canin waar je je natuurlijk een ongeluk aan betaalt. Nee het is goed zo voor ons.

En heb jij een huisdier?

2 Comments

  1. Hier ook geen huisdier. Niet meer, onze hond is twee jaar geleden gestorven en heel veel verdriet van gehad. We verwachten binnenkort een baby, dus nu een hond is niet het juiste moment. Maar ooit wil ik wel opnieuw een huisdier, je krijgt er zoveel liefde van. Wel lastig als je allergisch bent, dan begrijp ik dat je er geen neemt. Onze hond ging overal mee naartoe, dus hij zat niet vaak alleen thuis, want dat is echt zielig.

    1. Ja dat begrijp ik heel goed 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.