Mijn 10 favoriete lactose vrije producten

Ach, zo erg is het leven zonder lactose nou ook weer niet. Eigenlijk heb ik best heel veel dingetjes die ik heel erg lekker vind. Op een rijtje, mijn 10 favoriete lactose vrije producten.

lactose-vrije-producten

Lactose vrije boodschappen

Eigenlijk zijn er best veel lactose vrije producten te koop. Melk, yoghurt, vla etc. Eigenlijk heeft elke supermarkt wel een aanbod hier in. Het merk MinusL heeft in de meeste supermarkten wel lactose vrije producten liggen. Wil je nu echt eens iets bijzonders doen? Ga dan eens boodschappen doen in Duitsland. Daar heb je net even wat andere dingen dan hier in Nederland. Ook heb je natuurlijk veel op soja basis. Zelf kan ik hier niet goed tegen moet ik zeggen.

Mijn 10 favoriete lactose vrije producten

Smeerkaas

Toen ik erachter kwam dat ik lactose vrij moest eten vond ik het vreselijk dat ik geen smeerkaas meer mocht. Tot ik erachter kwam dat er ook soorten zijn met zo weinig lactose er in dat ik er wel tegen kan. De smeerkaas ‘Maasdammer’ en de smeerkaas ‘oude kaas’ van Eru zijn beide voor mij goed.

Croissants

Ik kon me eerst helemaal niet voorstellen dat in deze croissantjes helemaal geen melk zit. Toch is het zo. Net zoals de croissants van Danerolles. Zo lekker!!

lactose-vrij-croissants

Witte chocolade

Kom ik tijdens het online shoppen bij de Jumbo gewoon witte chocola tegen. Hoe lekker is dat. Ik moet er niet te veel van eten hoor, daar kan ik niet tegen. Maar een stukje kan goed. Ze hebben van een ander merk ook wel lactosevrije melkchocolade maar die vind ik zelf niet zo heel erg lekker.

Tony’s

Natuurlijk mis ik mijn karamel zeezout en nogareep van Tony’s maar deze lactosevrije repen maken veel goed. Favoriet is amandel zeezout. Wist je dat deze repen helemaal vegan zijn? Zit dus helemaal geen melk in.

Chips

Best irritant dat er in heel veel soorten chips ook melk zit. Ik at altijd graag nibbits en cheetos. Helaas pindakaas, dat wordt hem niet meer. De gewone aardappelchips kunnen vaak wel. Favoriet is deze stapelchips van Lay’s. Ik vind ze zelfs lekkerder dan Pringles. Ik koop deze chips bij de Trekpleister.

lays-lactose-vrij

Oreo

Qua koekjes is het helemaal een ramp. Bijna elk koekje wordt wel met melk of roomboter gemaakt. Nu ben ik gelukkig niet zo’n vreselijke koekjesfan. Dat scheelt dan weer. Maar wist je dat Oreo’s helemaal vegan zijn? Zonder melk maar ook zonder andere dierlijke producten? Fijn voor mij!

Stroopwafels

Eigenlijk zijn alle stroopwafels gemaakt met roomboter. Hartstikke lekker natuurlijk maar niet geschikt voor ons lactosekotsers. Maar bij de Lidl hebben ze tegenwoordig stroopwafels gemaakt met margarine. Hoe fijn is dat! Ik sla ze steeds per pakken van 3 in en bewaar ze in de diepvies.

Cream crackers

Ik weet serieus nog maar net dat ik deze cream crackers gewoon mag eten. Eigenlijk zit in alle crackers wel iets van een melkproduct maar deze crackers van de Jumbo dus niet. Ik was zo blij toen ik erachter kwam ­čÖé

crackers-lactose-vrij

Kaas

Net zoals bij smeerkaas zijn er ook gewone kazen waar ik goed tegen kan. Harde kazen zoals belegen of oude kaas die willen prima bij mij.

Browniemix

Deze bakmix van Dr. Oetker is hartstikke melkvrij. Sterker nog, die van de Lidl ook. Ik kwam er zelfs achter dat er heel veel bakmixen melkvrij zijn. Als je roomboter toe moet voegen kun je dat makkelijk vervangen door margarine.

lactosevrij-brownie

Hoe weet je of er lactose in melkproducten zit?

Er is maar 1 antwoord: etiketten lezen. Ik heb vooral bij online supermarkten avonden lang van allerlei producten de etiketten gelezen. De truc is namelijk dat er geen suikers meer in de koolhydraten mogen zitten. Staan de suikers op 0, dan is het voor de meesten van ons veilig. De kaas heeft dan zo lang gerijpt dat zo goed als al het lactose er uit is. Er is een kleine groep mensen die er nog steeds niet tegen blijkt te kunnen. gelukkig is dat bij mij niet het geval.

lactose-etiketten-lezen

3 Comments

  1. Wist je dat negerzoenen ook melkvrij zijn? Geen idee of je ervan houdt haha, maar voor de afwisseling misschien wel eens lekker!

  2. Bastognekoeken, Punselie stroopkoeken en Lotus speculoos zijn melkvrij. En lekker.

  3. Bijna alle Croky chips zijn ook melkvrij, zeker fijn als je van paprika houd, want daar zit nou net vaak melk in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.