11 tips voor een vakantie in lockdown met kinderen?

Hoe komen we toch de vakantie door met onze koters? Ik geef je 11 tips voor een vakantie in lockdown met kinderen.

vakantie-in-lockdown-met-kinderen

Wat kan ik doen?

Noem me een aansteller maar ik zie best wel op tegen 2 weken meivakantie in lockdown. Ik werk namelijk in het onderwijs en ga, omdat ik op de kinderen pas met ouders in vitale functies bijna dagelijks nog naar mijn werk. En omdat voor ons de werk en schoolstructuur wegvalt zie ik er wel een beetje tegenop. Misschien heb ik wel wat rare trekjes maar ik kan gewoon niet tegen een lege planning van 2 weken. Ik word daar bijna een beetje naar van. Vandaar dat ik voor jullie maar ook vooral voor mijzelf een waslijst heb gemaakt met allemaal activiteiten voor in de meivakantie.

11 tips voor een vakantie in lockdown met kinderen

Logeren

Bij een vriendje of vriendinnetje logeren is nu een beetje lastig natuurlijk. Maar misschien kun je wel logeren in de woonkamer? Bij broertjes/zusjes of bij papa en mama op de kamer.

Op de camping

Ik heb gehoord dat mensen de caravan uit het stof halen en gewoon op de oprit zetten om thuis te gaan kamperen. Of de tent in de tuin opzetten en het complete campinggevoel gewoon naar huis halen. Eten maken op de skottelbraai, ’s avonds een kampvuurtje maken in de tuin en kneuterige spelletjes doen. Hoe leuk is dat!

Speurtocht

Een speurtocht maken of volgen is voor een kind natuurlijk geweldig. Met stoepkrijt door pijlen te volgen. Of maak een fotospeurtocht waarbij kinderen steeds de plek van de foto moeten zoeken. Of maak juist een cijferspeurtocht of letterspeurtocht, is ook nog eens ontzettend leerzaam. Ook voor grotere kinderen bestaan er GPS-speurtochten. En misschien ligt er aan het eind van de tocht wel een schat 😉 Ik kreeg ook als tip om een soort fotobingo te houden. Kinderen moeten proberen om heel precies de foto na te maken. Vooral voor iets grotere kinderen leuk.

Met Gijs wilde ik, als de situatie het toelaat, even door de buurt of in het bos onderstaande natuur speurtocht doen.

Bouwen

Maak samen een grote stad, of dierentuin. Je kunt natuurlijk van papier een hele grote maquette maken maar misschien heb je wel heel veel Lego in huis waar je een grote stad van kunt maken. Loopt er een treinspoor door je stad? Of juist een autobaan? Haal alles maar uit de kast 😉

Picknicken

Samen wat lekkers maken, een stuk fietsen en bij een rustig plekje lekker gaan picknicken. Het kan natuurlijk net zo goed in je eigen tuin, of juist bij opa en oma in de tuin.

Nieuw speelgoed

Ik kan niet in jullie portemonnee kijken maar wij hebben besloten voor Gijs een nieuwe loopfiets aan te schaffen. Eentje met luchtbanden. Normaal gesproken gaan we in de vakantie een keer naar de bios, een indoorspeeltuin of ergens lekker eten. Nu een vakantie in lockdown met kinderen het wat moeilijker maakt, investeer ik dat geld in iets anders. Persoonlijke tips zijn een waterbaan, trampoline of klimrek. Natuurlijk zelf naar prijs in te vullen 😉

Blote voetenpad maken

Ga eerst samen op zoek naar materialen voor het blote voetenpad. Denk aan een bak met water, gras, takjes, zand, grote kiezels, stro, mais, modder en meer.

Bakfeestje

Met kleine snoepkontjes is bakken natuurlijk een leuke activiteit. Zoek samen een lekker recept uit en ga helemaal los. Misschien leuk om op veilige afstand uit te delen in de buurt? Soms is gewoon koekjes bakken in een leuk vormpje ook al leuk!

3 gangen diner

Als uit eten gaan niet kan dan doe je het toch gewoon thuis. Je kunt natuurlijk iets lekkers bestellen via thuisbezorgd. Of misschien is er wel een kookprins(es) in huis die zin heeft om wat te maken. Dek de tafel mooi, kaarsjes erbij en het diner kan beginnen.

Knutselmiddag

Je kunt gewoon de potloden op tafel zetten maar je kunt natuurlijk ook een keertje flink uitpakken. Ga kaarsjes maken, maak een keer slijm of speel lekker met scheerschuim. Iemand had ook een leuk idee om textielstiften te kopen en een shirt te versieren. Een keer wat anders.

spelen-met-scheerschuim

Speelgoedruil

Ken je iemand met kinderen in dezelfde leeftijd? Misschien is een speelgoedruil leuk. Zo heb ik met een collega al eens wat boekjes en spelletjes geruild. Gijs heeft toen echt veel met dat speelgoed gespeeld.

2 Comments

  1. Mooi lijstje. Caravan of tent in de tuin vind ik wel echt een supertof idee. Herinneringen voor het leven. Snap wel dat als je nog meer in het ritme zit, zo’n vakantie best even wennen is. Hoop dat jullie twee fijne weken hebben! En thnx voor de verwijzing 😘

    1. Ja, is echt wel tof inderdaad! Zal vast goed komen. En geen dank 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.